Bli kund Annonsera
måndag 24 februari 2020
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!

Heimstaden AB söker bolagsjurist med inriktning mot Debt Capital Markets (DCM) och Bank Finance


Publicerad:
3 februari 2020


Heimstaden är ett av norra Europas snabbast växande och ledande fastighetsbolag. Vårt fokus är att förenkla och förgylla livet för våra kunder genom omtänksamma boenden. Idag finns vi i Norden, Tyskland, Nederländerna och Tjeckien med ca 95 000 lägenheter  - fast vi föredrar att säga hem - till ett värde om ca 125 miljarder SEK. Nu söker vi dig som vill vara med och driva utvecklingen med oss som Bolagsjurist inom Debt Capital Markets och Bank Finance.

Vi erbjuder dig en dynamisk och utvecklande arbetsplats där du själv kommer få vara med och forma din roll. Färdiga strukturer finns inte alltid och du måste gilla att i ständig förändring och tillväxt skapa din struktur. Du kommer sitta i centrala Malmö i en vacker kontorsmiljö med möjlighet att hålla konditionen igång i vårt eget gym och vid pauser ta en kaffe med någon av dina ca 80 kollegor i huset. Eftersom vi växer och expanderar internationellt kommer du få växa med rollen och med ett större bolag som oss följer spännande karriärmöjligheter.

I tjänsten kommer du att arbeta tätt tillsammans med Heimstadens Debt Capital Markets och Treasury grupp. Rollen är ny och arbetet innebär att du får en självständig roll som gruppens juridiska specialist. Arbetet inkluderar att från ett juridiskt perspektiv ansvara för och förhandla dokumentation avseende kreditinstrument såsom obligationer, hybrider och lånefinansieringar under flertalet europeiska jurisdiktioner. Arbetet sker i samarbete med analytiker och projektledare i DCM gruppen. Tjänsten innebär även att bistå organisationen i att bedöma juridiska och kommersiella risker och konsekvenser. Arbetet är varierande och utvecklande där du får ta stort eget ansvar. Arbetsuppgifter kan också förekomma inom andra juridiska områden som är relevanta för ett fastighetsbolag. Du rapporterar till Heimstadens chefsjurist och blir en del av ett juristteam på en internationellt präglad arbetsplats med kollegial samverkan, där du kommer att ha många kontaktytor både internt och externt. Du kommer i din roll även ha ett nära samarbete med externa advokatbyråer. Tjänsten är placerad på Heimstadens svenska huvudkontor i Malmö. Tjänsteresor kan förekomma.

Vi söker dig som har en jur. kand. och erfarenhet av och intresse för juridik med inriktning mot finansiering. Du har minst 3 års erfarenhet från juridiskt arbete på t.ex. advokatbyrå eller bolag. Som person känner du att du delar våra värderingar CARE, DARE och SHARE. Du sätter värde på att vara en god lagspelare utan prestige och har mod att utmana. Rollen kräver att du har ett öga för detaljerr, är noggrann, affärs- och lösningsorienterad, serviceinriktad, nyfiken, driven och ansvarstagande. För att lyckas krävs en väl utvecklad analytisk förmåga i kombination med att vara kommunikativ och kunna interagera med olika intressenter. Därför bör andra beskriva dig som någon med en mycket god kommunikativ och stilistisk förmåga både i tal och skrift, såväl på svenska som på engelska. Då vi arbetar i team är god samarbetsförmåga och social kompetens en förutsättning. 

Välkommen med din ansökan!  Vi intervjuar löpande, så skicka in din ansökan snarast, Vi vill gärna att du skickar in personligt brev, CV och betygskopior från högskola/universitet samt eventuella tjänstgöringsintyg. Vid eventuella frågor kring ansökningsförfarandet är du välkommen att kontakta Chefsjurist Therese Altenby alternativt Finanschef Adam Lindh.

Application due
2/28/2020

Position category

Bolagsjurist

Work hours
Full time

Workplace
Malmö


Homepage
https://heimstaden.com/

Adam Lindh Head of Corporate Finance and Treasury E-mail  +46 708 83 96 74

Therése Altenby Chefsjurist E-mail  0046 (0) 706-42 78 92

APPLY FOR POSITION

Inkomna mål ökade 2019

Antalet inkomna mål till domstolarna fortsatte under 2019 att öka och ligger nu på de högsta nivåerna någonsin. Arbetet med digitalisering av verksamheten har fortsatt och bland annat resulterat i nya e-tjänster.

Hundra nya åklagare

Åklagarmyndigheten har överlämnat 2019 års årsredovisning till regeringen och av den framgår bland annat att fler åklagare än någonsin rekryterats till myndigheten.

Nya domare

Regeringen har den 20 februari utnämnt respektive anställt två nya rådmän.

Två nya delägare till Lindahl

Advokatfirman Lindahl tar in advokaterna Monica Lagercrantz och Dennis Westermark som delägare i Stockholm. Dessutom ansluter juristerna Nicklas Bexelius och Lisa Liljekvist.

Nytt hovrättsråd

Regeringen har den 13 februari utnämnt ett nytt hovrättsråd.

Ny generaldirektör för Kriminalvården

Regeringen har utsett Domstolsverkets generaldirektör Martin Holmgren till generaldirektör för Kriminalvården.

Foto Igor Stevanovic

Översyn av domstolars oberoende

Regeringen har tillsatt en parlamentarisk kommitté som ska se över formerna för ändring av grundlag och utreda åtgärder för att stärka domstolarnas och domarnas oberoende.

Foto © Dave Bredeson | Dreamstime.com

Ingen åtgärd mot advokater i musikvideo

De tre advokaternas medverkan i en inspelning av en musikvideo i en tingsrätt bröt inte mot god advokatsed och lämnas därmed utan åtgärd av Advokatsamfundets disciplinnämnd.

Foto Nagy-bagoly Arpad

Skatteverkets kontroller

Skatteverket kommer i år att granska privata kostnader och oredovisade förmåner i företag samt städ- och transportbranscherna i kampen mot svartarbete. Dessutom görs insatser mot identitetsrelaterat fusk och skenutvandring.

Felaktig kommentar av advokat

Advokaten borde inte ha kommenterat ett inlägg på Instagram på sätt som skett. Det slår Advokatsamfundets disciplinnämnd fast i ett uttalande.

Professor i offentlig rätt

Pernilla Leviner befordrades den 1 februari till professor i offentlig rätt vid Stockholms universitet.

Foto stocksnapper

Stor skillnad i andelen direktavskrivna brott

Direktavskrivning av brott skiljer sig mellan landets sju regioner. Brottsstrukturen förklarar en stor del av skillnaden. Det visar en ny kortanalys från Brå.

Foto User_61482

Tre advokater varnas för Instagraminlägg

Sveriges advokatsamfunds disciplinnämnd varnar tre advokater vid en advokatbyrå i Stockholm för olika inlägg på sociala medier.

Vinge rekryterar immaterialrättsexpert

Åsa Hellstadius, immaterialrättsexpert och docent inom civilrätt, ansluter till Vinge.

Foto Bertil Bernhardsson

Jurist blir chef för SGU

Regeringen har utsett juristen Anneli Wirtén till generaldirektör för Sveriges geologiska undersökning, SGU.

Delägare återvänder till Hammarskiöld

PG Ekbom har per den 1 februari återinträtt som delägare i Advokatfirman Hammarskiöld.

Foto Sten-Åke Stenberg

Helsingborgs tingsrätt visar nya lokaler

Efter tre års byggarbete står nu Helsingborgs tingsrätt färdig. Lördag den 8 februari klockan 10-15 bjuds allmänheten in till öppet hus.

Ingen kreditupplysning för Yellow-belly

Datainspektionen återkallar tillståndet för företaget Yellow-belly att bedriva kreditupplysningsverksamhet därför att företaget lämnat ut uppgifter till Mrkoll i strid med kreditupplysningslagen.

Ny delägare i Fylgia

Advokaten Mathias Winge går in som delägare i Fylgia och har jobbat med obestånd sedan 2001.

Ny ordförande i Försvarsunderrättelse-domstolen

Kathrin Flossing har utnämnts till ordförande i Försvarsunderrättelsedomstolen.

Ny VD för Foyen

Maria Wallenborg Ekdahl tar över som VD för Foyen Advokatfirma.

Cirio förstärker inom life science

Odd Swarting började som senior counsel på Cirio den 1 februari.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt