Bli kund Annonsera
måndag 24 februari 2020
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!

HSB söker avtalsansvarig för kommersiella hyreslokalerPublicerad:
3 februari 2020


HSB är en rikstäckande bostadskooperation för bosparande, byggande och förvaltning. I regionföreningen HSB Stockholm arbetar cirka 465 personer i en organisation som omsätter cirka 800 miljoner. HSB Hyresfastigheter är det verksamhetsområde som ansvarar för de fastigheter som HSB Stockholm äger och förvaltar i egen regi. Som fastighetsägare erbjuder HSB Stockholm hyreslägenheter till bosparande medlemmar. Hyresfastigheters uppdrag är att långsiktigt äga, förvalta och utveckla fastighetsportföljen.

HSB Hyresfastigheter söker nu en ny kollega för att ta helhetsansvaret för hyresavtalen för de kommersiella lokalerna i bostadsfastigheterna.

Arbetsbeskrivning

Som avtalsansvarig kommer du att ha helhetsansvaret för alla hyresavtal avseende kommersiella lokaler, inklusive P-platser och garage, i HSBs eget bostadsfastighetsbestånd. Rollen innebär förutom avtalsarbete även mycket direktkontakter och relationsbyggande arbete med hyresgästerna, marknadsbearbetning och strategiarbete. Arbetet innebär också att vara ute på plats i fastighetsbeståndet och hålla kontakt med hyresgäster.

Detta är en ny roll inom HSB Hyresfastigheter och arbetet kommer initialt även innebära att se över och utveckla interna rutiner och processer för att säkerställa affärsmässighet i avtalshanteringen, vilket också innebär en möjlighet att forma tjänsten. I förlängningen kommer stort fokus ligga på att vara den som driver utvecklingen av tjänsten framåt.

Arbetsuppgifterna innefattar bland annat:
• Förhandlingar och upprättande av avtal
• Ansvar för processer och rutiner för uppföljning av avtal, vakanser etc.
• Strategiarbete avseende det kommersiella hyresavtalsbeståndet
• Omförhandlingar, villkorsändringar och uppsägningar av hyresavtalen
• Arbete med vakanser såsom tex marknadsföring, visningar etc.
• Marknadsbearbetning och arbete med att utveckla affären för HSB
• Omvärldsbevakning och utveckling av affärsnätverk

Tjänsten är placerad på HSB Stockholms huvudkontor i fina lokaler på Fleminggatan i Stockholm.

Vem är du?

Du har en relevant högskoleutbildning, gärna inom juridik eller ekonomi. Du kan också ha motsvarande kompetens inom förvaltning/uthyrning som du förvärvad genom arbetslivserfarenhet. För att vara framgångsrik i rollen ser vi att du har minst fem års arbetslivserfarenhet.

Du har mycket goda kunskaper om avtal och har erfarenhet av att ta fram, granska och förhandla kommersiella avtal. Det är meriterande om du har branscherfarenhet men det är inte ett krav.

Som person motiveras du starkt av möjligheten att bygga och driva ditt eget tjänsteområde. För att trivas med det tror vi att du är självgående och drivande med en förmåga att arbeta både strategiskt och operativt. Du tycker att det är roligt att skapa och styra processer och att arbeta i en roll som innebär många sociala kontakter. Då en stor del av arbetsuppgifter innefattar avtalsarbete så bör du också vara analytisk och beslutsför.

Då fastigheterna och lokalerna ligger utspridda i stor-Stockholm är körkort ett krav.

Du erbjuds

Du erbjuds en dynamisk roll där du får möjlighet att bygga upp funktionen. Detta innebär stort utrymme att vara med och forma och driva tjänsten framåt. Du kommer att ha ett nära samarbete med dina kollegor och ha stor variation i dina arbetsuppgifter, dessa omfattar både operativa och strategiska åtaganden. Arbetsplatsen präglas av en prestigelös företagskultur och arbetsgivaren strävar efter att upprätthålla balans i tillvaron mellan arbete och fritid.

I denna rekryteringsprocess samarbetar HSB Stockholm med Jurek Rekrytering & Bemanning, urval sker löpande. Välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se, vi tar inte emot ansökningar via mail. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Maria Elvung på telefonnummer 0700 90 18 85 alternativt maria.elvung@jurek.se.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om verksamheten

HSB Stockholm är en medlemsägd organisation som jobbar med bosparande, byggande och förvaltning. Vi erbjuder allt ifrån förvaltningstjänster till medlemskap för bostadsrättsföreningar och är bostadsrättens främsta företrädare. Vi är en värderingsstyrd organisation som jobbar efter visionen att "vi ska vara den aktör som har det bästa anseendet hos alla våra intressenter när det gäller boendet", vilket vi uppnår genom att jobba med både hjärta och hjärna. Våra värderingar är grunden i hela vår verksamhet. På HSB Stockholm får du chansen att växa och utvecklas.

Sökord: avtal, hyreskontrakt, contract manager, fastighetsbolag, kontrakt, avtalsansvar, kommersiella hyresavtal, fastighetsförvaltning. 

Område:
Stockholm
Stockholms län

Anställning:
Tillsvidare Heltid

Kontakt:
Maria Elvung

ANSÖK TILL TJÄNSTEN

Inkomna mål ökade 2019

Antalet inkomna mål till domstolarna fortsatte under 2019 att öka och ligger nu på de högsta nivåerna någonsin. Arbetet med digitalisering av verksamheten har fortsatt och bland annat resulterat i nya e-tjänster.

Hundra nya åklagare

Åklagarmyndigheten har överlämnat 2019 års årsredovisning till regeringen och av den framgår bland annat att fler åklagare än någonsin rekryterats till myndigheten.

Nya domare

Regeringen har den 20 februari utnämnt respektive anställt två nya rådmän.

Två nya delägare till Lindahl

Advokatfirman Lindahl tar in advokaterna Monica Lagercrantz och Dennis Westermark som delägare i Stockholm. Dessutom ansluter juristerna Nicklas Bexelius och Lisa Liljekvist.

Nytt hovrättsråd

Regeringen har den 13 februari utnämnt ett nytt hovrättsråd.

Ny generaldirektör för Kriminalvården

Regeringen har utsett Domstolsverkets generaldirektör Martin Holmgren till generaldirektör för Kriminalvården.

Foto Igor Stevanovic

Översyn av domstolars oberoende

Regeringen har tillsatt en parlamentarisk kommitté som ska se över formerna för ändring av grundlag och utreda åtgärder för att stärka domstolarnas och domarnas oberoende.

Foto © Dave Bredeson | Dreamstime.com

Ingen åtgärd mot advokater i musikvideo

De tre advokaternas medverkan i en inspelning av en musikvideo i en tingsrätt bröt inte mot god advokatsed och lämnas därmed utan åtgärd av Advokatsamfundets disciplinnämnd.

Foto Nagy-bagoly Arpad

Skatteverkets kontroller

Skatteverket kommer i år att granska privata kostnader och oredovisade förmåner i företag samt städ- och transportbranscherna i kampen mot svartarbete. Dessutom görs insatser mot identitetsrelaterat fusk och skenutvandring.

Felaktig kommentar av advokat

Advokaten borde inte ha kommenterat ett inlägg på Instagram på sätt som skett. Det slår Advokatsamfundets disciplinnämnd fast i ett uttalande.

Professor i offentlig rätt

Pernilla Leviner befordrades den 1 februari till professor i offentlig rätt vid Stockholms universitet.

Foto stocksnapper

Stor skillnad i andelen direktavskrivna brott

Direktavskrivning av brott skiljer sig mellan landets sju regioner. Brottsstrukturen förklarar en stor del av skillnaden. Det visar en ny kortanalys från Brå.

Foto User_61482

Tre advokater varnas för Instagraminlägg

Sveriges advokatsamfunds disciplinnämnd varnar tre advokater vid en advokatbyrå i Stockholm för olika inlägg på sociala medier.

Vinge rekryterar immaterialrättsexpert

Åsa Hellstadius, immaterialrättsexpert och docent inom civilrätt, ansluter till Vinge.

Foto Bertil Bernhardsson

Jurist blir chef för SGU

Regeringen har utsett juristen Anneli Wirtén till generaldirektör för Sveriges geologiska undersökning, SGU.

Delägare återvänder till Hammarskiöld

PG Ekbom har per den 1 februari återinträtt som delägare i Advokatfirman Hammarskiöld.

Foto Sten-Åke Stenberg

Helsingborgs tingsrätt visar nya lokaler

Efter tre års byggarbete står nu Helsingborgs tingsrätt färdig. Lördag den 8 februari klockan 10-15 bjuds allmänheten in till öppet hus.

Ingen kreditupplysning för Yellow-belly

Datainspektionen återkallar tillståndet för företaget Yellow-belly att bedriva kreditupplysningsverksamhet därför att företaget lämnat ut uppgifter till Mrkoll i strid med kreditupplysningslagen.

Ny delägare i Fylgia

Advokaten Mathias Winge går in som delägare i Fylgia och har jobbat med obestånd sedan 2001.

Ny ordförande i Försvarsunderrättelse-domstolen

Kathrin Flossing har utnämnts till ordförande i Försvarsunderrättelsedomstolen.

Ny VD för Foyen

Maria Wallenborg Ekdahl tar över som VD för Foyen Advokatfirma.

Cirio förstärker inom life science

Odd Swarting började som senior counsel på Cirio den 1 februari.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt