Bli kund Annonsera
måndag 24 februari 2020
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!

Coor söker en bolagsjurist (vikariat)


Publicerad:
3 februari 2020


Coor är Nordens ledande serviceleverantör och erbjuder alla de servicetjänster som krävs för att ett företag eller offentlig verksamhet ska fungera bra och effektivt. Coor levererar allt från lösningar inom administration, logistik, drift av personalmatsalar, konferenslösningar och lokalvård till fastighetsdrift, tekniska säkerhetslösningar, energioptimering och lokaloptimering. Coor tar ett stort ansvar för sitt agerande i förhållande till kunder, medarbetare, leverantörer, miljö och samhället i stort. Coor bildades av byggkoncernen Skanska 1998 och har idag runt 11 000 medarbetare främst i Sverige, Finland, Norge och Danmark och en årsomsättning på cirka 10 200 MSEK. Kunder inkluderar bl.a. SAS, Sandvik, Equinor, ICA, Volvo, Ericsson, NCC och Vattenfall. Sedan juni 2015 är bolaget noterat på Nasdaq Stockholm. Coors huvudkontor ligger i moderna lokaler i Kista.

Om tjänsten

Vi erbjuder en affärsnära och varierande tjänst som kommer att spänna över många olika rättsområden, varför du bör ha en bred kompetensprofil och vilja arbeta som generalist. Vanligast förekommande uppgifter är inom områdena kommersiell avtalsrätt och transaktioner. Har du dessutom erfarenhet från outsourcing eller av entreprenadjuridik är det meriterande, men det är inte något krav. Vi hjälper dig att komma in i rollen.

Som jurist på Coor får du möjlighet att lära känna verksamheten, såväl den svenska som den nordiska. Exempelvis bistår du vid anbudsförfaranden, med att skriva och förhandla affärsavtal samt hjälpa organisationen med avtalstolkning och stöd vid de frågor som dyker upp därefter. Du kommer även engageras i såväl juridikavdelningens som bolagets övriga interna projekt, vilket gör att du alltid arbetar nära affärerna.

Vem söker vi?

Vi ser gärna att du som söker har minst 3 års erfarenhet från en välmeriterad advokatbyrå eller från arbete som bolagsjurist. I den här rollen behöver du vara van och trygg med att arbeta självständigt och tycka om att ge service till verksamheten. Du har lätt att sätta dig in i nya situationer och trivs med att ge såväl legal som affärsmässig rådgivning. Du är lätt att samarbeta med, prestigelös och bra på att knyta kontakter. Vidare är du lugn och pragmatisk

som person och har hög integritet. Koncernspråket är engelska varför vi förutsätter att dina kunskaper i engelska liksom svenska är utmärkta i tal och skrift.

Vårt team består av en chefsjurist och fyra bolagsjurister och vi söker nu en vikarierande bolagsjurist under ca ett års tid med start under våren 2020. Du kommer att rapportera till chefsjuristen och arbeta nära de övriga bolagsjuristerna och bolagets koncernledning, men även övriga funktioner inom företaget. Placering är vid huvudkontoret i Kista.

Vi erbjuder förutom möjligheten att prova på en spännande tjänst, konkurrenskraftiga villkor och möjlighet till god balans mellan arbete och fritid.

Visst låter det som en intressant möjlighet?  

Stämmer beskrivningen in på dig vill vi gärna att du skickar in CV, personligt brev och betyg till filippa.nyblaeus@coor.com. Om du har några frågor går det bra att maila på samma mailadress eller ringa 010-559 59 55. Urval kommer att ske löpande och vi ser fram emot din ansökan.

Inkomna mål ökade 2019

Antalet inkomna mål till domstolarna fortsatte under 2019 att öka och ligger nu på de högsta nivåerna någonsin. Arbetet med digitalisering av verksamheten har fortsatt och bland annat resulterat i nya e-tjänster.

Hundra nya åklagare

Åklagarmyndigheten har överlämnat 2019 års årsredovisning till regeringen och av den framgår bland annat att fler åklagare än någonsin rekryterats till myndigheten.

Nya domare

Regeringen har den 20 februari utnämnt respektive anställt två nya rådmän.

Två nya delägare till Lindahl

Advokatfirman Lindahl tar in advokaterna Monica Lagercrantz och Dennis Westermark som delägare i Stockholm. Dessutom ansluter juristerna Nicklas Bexelius och Lisa Liljekvist.

Nytt hovrättsråd

Regeringen har den 13 februari utnämnt ett nytt hovrättsråd.

Ny generaldirektör för Kriminalvården

Regeringen har utsett Domstolsverkets generaldirektör Martin Holmgren till generaldirektör för Kriminalvården.

Foto Igor Stevanovic

Översyn av domstolars oberoende

Regeringen har tillsatt en parlamentarisk kommitté som ska se över formerna för ändring av grundlag och utreda åtgärder för att stärka domstolarnas och domarnas oberoende.

Foto © Dave Bredeson | Dreamstime.com

Ingen åtgärd mot advokater i musikvideo

De tre advokaternas medverkan i en inspelning av en musikvideo i en tingsrätt bröt inte mot god advokatsed och lämnas därmed utan åtgärd av Advokatsamfundets disciplinnämnd.

Foto Nagy-bagoly Arpad

Skatteverkets kontroller

Skatteverket kommer i år att granska privata kostnader och oredovisade förmåner i företag samt städ- och transportbranscherna i kampen mot svartarbete. Dessutom görs insatser mot identitetsrelaterat fusk och skenutvandring.

Felaktig kommentar av advokat

Advokaten borde inte ha kommenterat ett inlägg på Instagram på sätt som skett. Det slår Advokatsamfundets disciplinnämnd fast i ett uttalande.

Professor i offentlig rätt

Pernilla Leviner befordrades den 1 februari till professor i offentlig rätt vid Stockholms universitet.

Foto stocksnapper

Stor skillnad i andelen direktavskrivna brott

Direktavskrivning av brott skiljer sig mellan landets sju regioner. Brottsstrukturen förklarar en stor del av skillnaden. Det visar en ny kortanalys från Brå.

Foto User_61482

Tre advokater varnas för Instagraminlägg

Sveriges advokatsamfunds disciplinnämnd varnar tre advokater vid en advokatbyrå i Stockholm för olika inlägg på sociala medier.

Vinge rekryterar immaterialrättsexpert

Åsa Hellstadius, immaterialrättsexpert och docent inom civilrätt, ansluter till Vinge.

Foto Bertil Bernhardsson

Jurist blir chef för SGU

Regeringen har utsett juristen Anneli Wirtén till generaldirektör för Sveriges geologiska undersökning, SGU.

Delägare återvänder till Hammarskiöld

PG Ekbom har per den 1 februari återinträtt som delägare i Advokatfirman Hammarskiöld.

Foto Sten-Åke Stenberg

Helsingborgs tingsrätt visar nya lokaler

Efter tre års byggarbete står nu Helsingborgs tingsrätt färdig. Lördag den 8 februari klockan 10-15 bjuds allmänheten in till öppet hus.

Ingen kreditupplysning för Yellow-belly

Datainspektionen återkallar tillståndet för företaget Yellow-belly att bedriva kreditupplysningsverksamhet därför att företaget lämnat ut uppgifter till Mrkoll i strid med kreditupplysningslagen.

Ny delägare i Fylgia

Advokaten Mathias Winge går in som delägare i Fylgia och har jobbat med obestånd sedan 2001.

Ny ordförande i Försvarsunderrättelse-domstolen

Kathrin Flossing har utnämnts till ordförande i Försvarsunderrättelsedomstolen.

Ny VD för Foyen

Maria Wallenborg Ekdahl tar över som VD för Foyen Advokatfirma.

Cirio förstärker inom life science

Odd Swarting började som senior counsel på Cirio den 1 februari.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.




 
» Logga in automatiskt