Bli kund Annonsera
måndag 24 februari 2020
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!

Bolagsjurist till Swedavia med inriktning mot entreprenadrättPublicerad:
30 januari 2020


Swedavia AB är ett statligt helägt bolag som äger, driver och utvecklar tio flygplatser i Sverige. Vår roll är att skapa den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Nöjda och trygga resenärer är grunden för Swedavias affär. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Koncernen omsätter drygt 5,9 miljarder kronor och har ca 3 200 medarbetare. Swedavia och dess dotterbolag tillämpar upphandlingslagstiftningen vid sina upphandlingar. Swedavia lyder dessutom under ett antal flygplatsspecifika regelverk och måste förhålla sig till gällande miljölagstiftning.

I Swedavia blir du en del av en verksamhet i en spännande bransch. Du kommer till en unik arbetsplats med puls och atmosfär. Vi erbjuder dig ett utvecklande jobb där du kommer att få möjlighet att växa och ta eget ansvar.

Legal består idag av åtta jurister och vi söker nu ytterligare en medarbetare.

Dina arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer vara att självständigt bistå med löpande entreprenadrättslig rådgivning i Swedavias utvecklingsprojekt samt drift- och underhållsentreprenader. Din roll kommer att innefatta löpande rådgivning i tidiga skeden, under entreprenadtiden samt tvistelösning. I rollen ingår även att hålla interna utbildningar. I viss mån kan du även komma att bistå den löpande verksamheten med affärsjuridiskt stöd i andra frågor av skiftande karaktär.

Vi söker dig som:

- är utbildad jurist.

- har minst fem års erfarenhet av affärsjuridik med inriktning mot entreprenadrätt.

- har arbetat på advokatbyrå och/eller som bolagsjurist med inriktning entreprenadrätt.

- även har kunskap inom upphandlingsrätt och/eller miljörätt. Detta är dock inget krav.

Du är noggrann och analytisk med ett utåtriktat och serviceorienterat förhållningssätt. Du har vana att jobba självständigt med eget ansvar men tycker om att samarbeta och vara en del av ett team. Du är van vid ett kommersiellt tänkande och tycker om att arbeta operativt i ett högt tempo. Du har god förmåga att uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skrift. Vidare ser vi att du är van att hålla utbildningar och är pedagogisk.

Som person är du prestigelös och initiativkraftig och har en god förmåga att leverera under tidspress. Du har hög integritet och god förmåga att prioritera.

Vi erbjuder

Heltidstjänst i en serviceinriktad miljö med högt tempo och god teamkänsla. Du kommer att vara placerad på Swedavia AB:s koncernenhet Governance & Compliance och rapportera till chefsjuristen.

På våra flygplatser möter vi hela världen. Det är en unik arbetsplats med flygpuls och atmosfär. Vi ser att olikheter och mångfald berikar och är en förutsättning för vår framtida utveckling som hållbart företag. På www.swedavia.se/jobb kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss.

Anställning och kontakt

Säkerhet har hög prioritet för oss på Swedavia. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Mer information om vad säkerhetsprövning innebär hittar du i denna länk.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med Sharp Recruitment. För ytterligare information om tjänsten eller företaget, kontakta Lisa Tsiaklides på tfn: 076 101 71 23 eller på mail lisa.tsiaklides@sharprecruitment.se

Ansökan till tjänsten gör du genom att TRYCKA HÄR. Urval sker löpande, ansök därför redan idag.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inkomna mål ökade 2019

Antalet inkomna mål till domstolarna fortsatte under 2019 att öka och ligger nu på de högsta nivåerna någonsin. Arbetet med digitalisering av verksamheten har fortsatt och bland annat resulterat i nya e-tjänster.

Hundra nya åklagare

Åklagarmyndigheten har överlämnat 2019 års årsredovisning till regeringen och av den framgår bland annat att fler åklagare än någonsin rekryterats till myndigheten.

Nya domare

Regeringen har den 20 februari utnämnt respektive anställt två nya rådmän.

Två nya delägare till Lindahl

Advokatfirman Lindahl tar in advokaterna Monica Lagercrantz och Dennis Westermark som delägare i Stockholm. Dessutom ansluter juristerna Nicklas Bexelius och Lisa Liljekvist.

Nytt hovrättsråd

Regeringen har den 13 februari utnämnt ett nytt hovrättsråd.

Ny generaldirektör för Kriminalvården

Regeringen har utsett Domstolsverkets generaldirektör Martin Holmgren till generaldirektör för Kriminalvården.

Foto Igor Stevanovic

Översyn av domstolars oberoende

Regeringen har tillsatt en parlamentarisk kommitté som ska se över formerna för ändring av grundlag och utreda åtgärder för att stärka domstolarnas och domarnas oberoende.

Foto © Dave Bredeson | Dreamstime.com

Ingen åtgärd mot advokater i musikvideo

De tre advokaternas medverkan i en inspelning av en musikvideo i en tingsrätt bröt inte mot god advokatsed och lämnas därmed utan åtgärd av Advokatsamfundets disciplinnämnd.

Foto Nagy-bagoly Arpad

Skatteverkets kontroller

Skatteverket kommer i år att granska privata kostnader och oredovisade förmåner i företag samt städ- och transportbranscherna i kampen mot svartarbete. Dessutom görs insatser mot identitetsrelaterat fusk och skenutvandring.

Felaktig kommentar av advokat

Advokaten borde inte ha kommenterat ett inlägg på Instagram på sätt som skett. Det slår Advokatsamfundets disciplinnämnd fast i ett uttalande.

Professor i offentlig rätt

Pernilla Leviner befordrades den 1 februari till professor i offentlig rätt vid Stockholms universitet.

Foto stocksnapper

Stor skillnad i andelen direktavskrivna brott

Direktavskrivning av brott skiljer sig mellan landets sju regioner. Brottsstrukturen förklarar en stor del av skillnaden. Det visar en ny kortanalys från Brå.

Foto User_61482

Tre advokater varnas för Instagraminlägg

Sveriges advokatsamfunds disciplinnämnd varnar tre advokater vid en advokatbyrå i Stockholm för olika inlägg på sociala medier.

Vinge rekryterar immaterialrättsexpert

Åsa Hellstadius, immaterialrättsexpert och docent inom civilrätt, ansluter till Vinge.

Foto Bertil Bernhardsson

Jurist blir chef för SGU

Regeringen har utsett juristen Anneli Wirtén till generaldirektör för Sveriges geologiska undersökning, SGU.

Delägare återvänder till Hammarskiöld

PG Ekbom har per den 1 februari återinträtt som delägare i Advokatfirman Hammarskiöld.

Foto Sten-Åke Stenberg

Helsingborgs tingsrätt visar nya lokaler

Efter tre års byggarbete står nu Helsingborgs tingsrätt färdig. Lördag den 8 februari klockan 10-15 bjuds allmänheten in till öppet hus.

Ingen kreditupplysning för Yellow-belly

Datainspektionen återkallar tillståndet för företaget Yellow-belly att bedriva kreditupplysningsverksamhet därför att företaget lämnat ut uppgifter till Mrkoll i strid med kreditupplysningslagen.

Ny delägare i Fylgia

Advokaten Mathias Winge går in som delägare i Fylgia och har jobbat med obestånd sedan 2001.

Ny ordförande i Försvarsunderrättelse-domstolen

Kathrin Flossing har utnämnts till ordförande i Försvarsunderrättelsedomstolen.

Ny VD för Foyen

Maria Wallenborg Ekdahl tar över som VD för Foyen Advokatfirma.

Cirio förstärker inom life science

Odd Swarting började som senior counsel på Cirio den 1 februari.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt