Bli kund Annonsera
måndag 24 februari 2020
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!

Jurist som vill ha balans i livet sökes till PwC Legal i StockholmPublicerad:
29 januari 2020


Vill du ha ett utmanande och stimulerande arbete och samtidigt ha en fungerande fritid?

Vill du arbeta på Sveriges största byrå och utvecklas i en ny miljö? Om du har en särskild kompetens som du vill vidareutveckla erbjuder vi dig möjligheten att göra det hos oss på PwC - då kan vi ge dig ditt Opportunity of a Lifetime.

PwC Sverige är marknadsledande inom revision, skatte- och affärsrådgivning med 2 900 medarbetare och 33 kontor runt om i landet. Med erfarenhet och unik branschkunskap utvecklar vi värden för 36 000 kunder vilka utgörs av globala företag, svenska storföretag och organisationer, mindre och medelstora, lokala företag samt den offentliga sektorn. PwC Sverige drivs som en självständig och oberoende juridisk enhet. Vi ingår i det globala nätverk PwC har och delar våra kunskaper, erfarenheter och lösningar med fler än 276 000 medarbetare i 157 länder för att utveckla nya perspektiv och praktiska råd.

PwC Legal erbjuder med 40 högpresterande jurister byråns kunder kvalificerad juridisk rådgivning inom M&A och transaktioner, bolagsrätt, avtalsrätt, mm. Nu söker vi dig som vill vara en del av vårt team och utvecklas genom utmanande arbete och samtidigt kunna kombinera det med ett rikt privatliv.

Varför ska du arbeta på PwC Legal?

”Den största anledningen till att man vill arbeta på PwC är företagskulturen där medarbetarnas personliga intressen är en del av hur man formas i bolaget”.

Per Gyllenhammar Hoppe, Director PwC Legal Sweden

Att arbeta som juristkonsult på PwC Legal är inte bara stimulerande, utvecklande och spännande. Hos oss kommer du vara en del av ett dynamiskt team som består av ambitiösa och erfarna jurister vars primära fokus är värdet för kunden. I denna roll arbetar du i team med både jurister och andra medarbetare. Tillsammans bygger ni kontaktnät internt och externt med befintliga och nya potentiella kunder. På PwC värdesätts de mjuka värdena. PwC ger dig möjligheten att arbeta med uppdrag samtidigt som du förenar PwCs intresseområde med det som du brinner lite extra för.

Vem söker vi?

PwC Legal söker dig med en juristexamen och minst 4 års relevant arbetslivserfarenhet från byrå och/eller bolag. Vi söker dig som antingen vill arbeta brett med M&A, transaktioner, bolagsrätt, avtalsrätt eller som har erfarenhet och vill arbeta mer specialiserat.

För att passa in i teamet och på PwC ska du, förutom att vara en riktigt bra jurist, vara lösningsorienterad, nätverkande, social och en riktig team player. Du gillar juridik och arbetet som konsult, dvs att arbeta brett och med flera olika arbetsuppgifter och projekt parallellt.

För dig är det naturligt att leverera med god kvalitet. Även om du idag är en del av ett team är du van att arbeta självständigt och leverera ett värde för kunden. Vidare är du van att ta eget ansvar och är trygg i dig själv och i ditt arbete. Vi söker dig som vill arbeta kundnära och och som innerligt drivs av att hjälpa klienten!

Verkar tjänsten vara intressant?

Vi har valt att samarbeta med Sharp Recruitment i denna rekrytering. Vill du veta mer om tjänsten och/eller PwC Legal är du välkommen att kontakta Zarina Virsholm på 0733 99 07 27 eller på mejlen; zarina.virsholm@sharprecruitment.se Ansökan till tjänsten gör du genom att TRYCKA HÄR. Bifoga CV, personligt brev, betyg och intyg. Vi behandlar ansökningar löpande så ansök omgående.

Välkommen med din ansökan!

Inkomna mål ökade 2019

Antalet inkomna mål till domstolarna fortsatte under 2019 att öka och ligger nu på de högsta nivåerna någonsin. Arbetet med digitalisering av verksamheten har fortsatt och bland annat resulterat i nya e-tjänster.

Hundra nya åklagare

Åklagarmyndigheten har överlämnat 2019 års årsredovisning till regeringen och av den framgår bland annat att fler åklagare än någonsin rekryterats till myndigheten.

Nya domare

Regeringen har den 20 februari utnämnt respektive anställt två nya rådmän.

Två nya delägare till Lindahl

Advokatfirman Lindahl tar in advokaterna Monica Lagercrantz och Dennis Westermark som delägare i Stockholm. Dessutom ansluter juristerna Nicklas Bexelius och Lisa Liljekvist.

Nytt hovrättsråd

Regeringen har den 13 februari utnämnt ett nytt hovrättsråd.

Ny generaldirektör för Kriminalvården

Regeringen har utsett Domstolsverkets generaldirektör Martin Holmgren till generaldirektör för Kriminalvården.

Foto Igor Stevanovic

Översyn av domstolars oberoende

Regeringen har tillsatt en parlamentarisk kommitté som ska se över formerna för ändring av grundlag och utreda åtgärder för att stärka domstolarnas och domarnas oberoende.

Foto © Dave Bredeson | Dreamstime.com

Ingen åtgärd mot advokater i musikvideo

De tre advokaternas medverkan i en inspelning av en musikvideo i en tingsrätt bröt inte mot god advokatsed och lämnas därmed utan åtgärd av Advokatsamfundets disciplinnämnd.

Foto Nagy-bagoly Arpad

Skatteverkets kontroller

Skatteverket kommer i år att granska privata kostnader och oredovisade förmåner i företag samt städ- och transportbranscherna i kampen mot svartarbete. Dessutom görs insatser mot identitetsrelaterat fusk och skenutvandring.

Felaktig kommentar av advokat

Advokaten borde inte ha kommenterat ett inlägg på Instagram på sätt som skett. Det slår Advokatsamfundets disciplinnämnd fast i ett uttalande.

Professor i offentlig rätt

Pernilla Leviner befordrades den 1 februari till professor i offentlig rätt vid Stockholms universitet.

Foto stocksnapper

Stor skillnad i andelen direktavskrivna brott

Direktavskrivning av brott skiljer sig mellan landets sju regioner. Brottsstrukturen förklarar en stor del av skillnaden. Det visar en ny kortanalys från Brå.

Foto User_61482

Tre advokater varnas för Instagraminlägg

Sveriges advokatsamfunds disciplinnämnd varnar tre advokater vid en advokatbyrå i Stockholm för olika inlägg på sociala medier.

Vinge rekryterar immaterialrättsexpert

Åsa Hellstadius, immaterialrättsexpert och docent inom civilrätt, ansluter till Vinge.

Foto Bertil Bernhardsson

Jurist blir chef för SGU

Regeringen har utsett juristen Anneli Wirtén till generaldirektör för Sveriges geologiska undersökning, SGU.

Delägare återvänder till Hammarskiöld

PG Ekbom har per den 1 februari återinträtt som delägare i Advokatfirman Hammarskiöld.

Foto Sten-Åke Stenberg

Helsingborgs tingsrätt visar nya lokaler

Efter tre års byggarbete står nu Helsingborgs tingsrätt färdig. Lördag den 8 februari klockan 10-15 bjuds allmänheten in till öppet hus.

Ingen kreditupplysning för Yellow-belly

Datainspektionen återkallar tillståndet för företaget Yellow-belly att bedriva kreditupplysningsverksamhet därför att företaget lämnat ut uppgifter till Mrkoll i strid med kreditupplysningslagen.

Ny delägare i Fylgia

Advokaten Mathias Winge går in som delägare i Fylgia och har jobbat med obestånd sedan 2001.

Ny ordförande i Försvarsunderrättelse-domstolen

Kathrin Flossing har utnämnts till ordförande i Försvarsunderrättelsedomstolen.

Ny VD för Foyen

Maria Wallenborg Ekdahl tar över som VD för Foyen Advokatfirma.

Cirio förstärker inom life science

Odd Swarting började som senior counsel på Cirio den 1 februari.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt