Bli kund Annonsera
torsdag 12 december 2019
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!

Sveriges Byggindustrier söker Chefsjurist till Kansliet i StockholmPublicerad:
28 november 2019


Sveriges Byggindustrier är bransch- och arbetsgivarorganisation för bygg-, anläggnings- och specialföretag verksamma på den svenska byggmarknaden. Med ca 3 600 medlemsföretag och 150 medarbetare är Sveriges Byggindustrier en av de största medlemsorganisationerna inom Svenskt Näringsliv. Utöver kansliet beläget på Storgatan 19 i Stockholm har organisationen 25 lokalkontor och sex regionkontor från Luleå i norr till Malmö i söder.

 

Sveriges Byggindustrier söker nu en erfaren chefsjurist som brinner för ledarskap och som med sin juridiska kompetens vill stötta organisationen i arbetet för en attraktiv, sund och säker byggbransch.

 

Arbetsbeskrivning

 

Som chefsjurist kommer du att vara ansvarig chef för Sveriges Byggindustriers affärs- och entreprenadjurister, en biträdande jurist samt för de medarbetare inom medlemsenheten som hanterar befintliga och potentiella nya medlemsföretag. Du ansvarar för arbetet på operativ och strategisk nivå samt arbetar aktivt med vidareutveckling, uppföljning och kvalitetssäkring inom ramen för verksamhetsområdenas uppdrag.

 

Utöver ditt personalansvar kommer du att arbeta med förbundsjuridik, ta ställning till olika juridiska ärenden av väsentlig betydelse för organisationens interna stödfunktioner samt stötta styrelsen och presidiet i juridiska frågor. Vidare kommer du att vara styrelsesekreterare, förbereda styrelsemöten och föra protokoll från dessa. Uppdraget innefattar även att vara sekreterare och föredragande vid förbundsstämman och att samverka med Svenskt Näringsliv i aktuella frågor av juridisk karaktär.

 

Du kommer att vara engagerad i frågor som rör sund konkurrens vilket handlar om att byggbranschens företag ska konkurrera på lika villkor, bland annat genom att förhindra mutor och korruption.

 

Chefsjuristen rapporterar till vice vd samt i förekommande fall till vd. Chefsjuristen ingår i Sveriges Byggindustriers ledningsgrupp.

 

Vem är du?

 

Du är en mycket erfaren jurist med minst tio års erfarenhet inom det juridiska området. Du har även mångårig dokumenterad chefs- och ledarskapserfarenhet och motiveras av att driva och utveckla en grupp och verksamhet.

 

Arbetet ställer höga krav på engagemang och som person ser vi att du är prestigelös, förtroendeingivande, integritetsfull samt diplomatisk med mycket god samarbetsförmåga. Du är även en skicklig teoretiker med en mycket god analytisk förmåga som inte drar sig för att fatta beslut.

 

Du förenar din goda skriftliga förmåga med en god kommunikativ förmåga.

 

Du förväntas arbeta obehindrat på svenska och engelska.

 

Du erbjuds

 

Du erbjuds en chefsroll i en spännande och öppen organisation där de anställda får stort förtroende och stort eget ansvar. Du kommer att arbeta i nyrenoverade lokaler på Sveriges Byggindustriers kansli i Näringslivets Hus.

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Sveriges Byggindustrier med von Feilitzen & Partners. Välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.vonfeilitzen.se senast den 13 december 2019. Urval sker löpande.

Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Rosita von Feilitzen på telefonnummer 073-540 57 07 alternativt rosita@vonfeilitzen.se

Vi tar inte emot ansökningar via mail.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om verksamheten

Sveriges Byggindustrier är bransch- och arbetsgivarorganisation för 3.600 bygg-, anläggnings- och specialföretag verksamma på den svenska byggmarknaden. Organisationen verkar för att förbättra villkoren för våra egna medlemsföretag och bygg- och anläggningsbranschen i stort. 

Vår vision är ett hållbart samhällsbyggande i världsklass. För att det ska bli verklighet krävs att byggindustrin är attraktiv, sund och säker - en framtidsbransch i ständig utveckling med gott anseende.

Attraktiva kollektivavtal, sund konkurrens, säkerhet och kompetensförsörjning är Sveriges Byggindustriers fyra fokusområden. Gemensamt ska hållbarhet och digitalisering genomsyra alla fyra områden.

Nya domarutnämningar

Regeringen har den 11 december utnämnt sex hovrättsråd och tolv rådmän.

Kilpatrick Townsend utser ny delägare

Erika Finn träder in som delägare i Kilpatrick Townsends Stockholmskontor vid årsskiftet.

Nya delägare i Wistrand

Wistrand Advokatbyrå har utsett Louise Rodebjer och Elisabeth Salmgren von Schantz till delägare vid Stockholmskontoret och Erik Dreijer till delägare vid Göteborgskontoret.

Datainspektionen granskar viseringar

Myndigheten inleder tillsyn av den svenska delen av Visa Information System, ett it-system för utbyte av uppgifter om viseringar mellan EU:s medlemsländer.

Delphi får ny delägare

Vid årsskiftet träder Hanna Ericson in som delägare i Advokatfirman Delphi.

Nya advokater

30 nya advokater har antagits av advokatsamfundet.

Jurist ny GD för Arbetsförmedlingen

Regeringen har beslutat att utse Maria Mindhammar till ny generaldirektör för Arbetsförmedlingen.

Utökad myndighets- granskning

Datainspektionen ska granska Skatteverket, Åklagarmyndigheten, Kustbevakningen, Kriminalvården och Tullverket för att ta reda på om myndigheterna har tillräckliga rutiner för att upptäcka personuppgiftsincidenter.

Nya domare

Regeringen har den 5 december utnämnt tre nya rådmän.

Tre nya delägare i Cederquist

Cederquist har valt in delägarna Tobias Johansson, Eric Johnson och Malin Allard.

Mannheimer Swartling utser sex delägare

Mannheimer Swartling har valt in Camilla Appelgren, Johan Berg, Anna Bryngelsson, Henrik Dock, Therese Jansson och Carl Johan Zimdahl till delägare i byrån.

Foto Castellum

Ny domstolsbyggnad börjar byggas i Malmö

Entreprenadkontraktet för att bygga den nya domstolsbyggnaden för tingsrätt, förvaltningsrätt och hyres- och arrendenämnd i Malmö är nu undertecknat.

Lindahl öppnar nytt kontor i Stockholm

Advokatfirman Lindahl öppnar nytt kontor i Stockholm. Gruppen som startar verksamheten består inledningsvis av tre delägare; Henrik Nobel, Mårten Lindberg och Mats Tindberg.

MAQS i nya lokaler i Stockholm

MAQS tar in fyra delägare från andra byråer och öppnar kontor i nya lokaler i Stockholm.

Foto ifeelstock

Stockholmsstudenter tvåa i rättegångstävling

Juriststudenter vid Stockholms universitet kom tvåa i en rättegångstävling vid Europadomstolen i Strasbourg.

Foto Bengt Hultqvist

Helsingborgs tingsrätt är färdigbyggd

Efter tre års till- och ombyggnad är nu tingsrätten färdigbyggd. Den 2 december öppnas domstolens ordinarie entré igen.

Foto Pontus Johansson

Nya delägare i MAQS

Linn Samuelsson och Marie-Anne Lindhardt blir delägare i MAQS i Göteborg som fortsätter satsningen på digital business, sport och event samt arbetsrätt.

Foto Vitaliy Pakhnyushchyy

Snabbförfarande i brottmål byggs ut

Försöksverksamheten med ett snabbförfarande i brottmål för vuxna, där tre tingsrätter i Stockholmsområdet ingår, ska fortsätta nästa år och ytterligare fem tingsrätter blir involverade.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt