Bli kund Annonsera
torsdag 12 december 2019
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!

LSS Assistans söker juriststudent


Publicerad:
25 november 2019


LSS Assistans är ett av de ledande assistansföretagen i Väst. Vi är cirka 500 medarbetare. Under ca 17 år har vi arbetat för barn, ungdomar och vuxna med funktionshinder. Vi arbetar alltid för att ge våra kunder och personliga assistenter trygghet, stöd och service.

Vi söker just nu en juriststudent med ca 1–2 år kvar av studierna och som vill ha ett extra jobb vid sidan av sina studier med placering i Göteborg. Du kommer att jobba under en erfaren jurist som kommer att tillhandahålla vägledning och utbildning. Goda chanser finns för att tjänsten övergår till fast efter examen.

Dina arbetsuppgifter hos oss kommer till största delen bestå av att bistå vår jurist med arbetet att företräda våra kunder i processer mot kommun och Försäkringskassan. Juristens arbete innebär att driva processer i förvaltningsrätten och kammarrätten både genom skriftlig processföring samt även vid muntliga förhandlingar. Du kommer, genom att assistera juristen, få arbeta med kvalificerad juridiska arbetsuppgifter, men även en hel del administrativa arbetsuppgifter som kräver noggrannhet och en känsla för detaljer.

Goda kunskaper i förvaltningsprocess samt socialförsäkringsjuridik är meriterande. Det är även meriterande om du har en inblick i eller har arbetat med lagar som reglerar personlig assistans, eller om du för den delen själv har arbetet som personlig assistent tidigare. Du behöver kunna hantera kundkontakter, både genom personliga möten och telefonsamtal då stor del av arbetet är just att möta människor i svåra situationer och som är i behov av hjälp. Även andra rättsområden kan bli aktuella i ditt arbete hos oss. Har du ytterligare språkkunskaper ser vi det som meriterande.

För att lyckas med arbetet krävs att du har förmåga att arbeta självständigt och att du är noggrann vid utförandet av dina arbetsuppgifter. Det är viktigt att du är ansvarstagande och har en god samarbetsförmåga. Du ska vara en problemlösare, snabblärd och lyhörd samt orädd inför de arbetsuppgifter som du ställs inför.

LSS Assistans arbetar för att kunna ge våra kunder en så god livssituation som möjligt och det är av yttersta vikt att du delar vår värdegrund och det engagemang vi har för personer med funktionshinder. Kärnan i vår organisation är mötet mellan människor, då det är där och då som relationer skapas. Vi har en förhoppning om att du kan hjälpa oss att nå våra mål och tillsammans med oss utveckla företaget ytterligare.

Frågor om tjänsten besvaras genom email.

Vi undanbeder oss kontakt från rekryteringsföretag.

Körkort

B körkort fordras.

Arbetstid/Varaktighet

Under normala kontorstider vid behov, ca 2–3 dagar i veckan. Kvälls- och helgarbete samt vissa resor i tjänsten kan förekomma. Goda möjligheter till att arbetstiderna kan utarbetas enligt överenskommelse.

Kontaktpersoner

Arash Javanbakht, Jurist.

Telefon: 031-83 36 50.

Epost: info@lssassistans.se

Foto Markus Gann

Nya domarutnämningar

Regeringen har den 11 december utnämnt sex hovrättsråd och tolv rådmän.

Kilpatrick Townsend utser ny delägare

Erika Finn träder in som delägare i Kilpatrick Townsends Stockholmskontor vid årsskiftet.

Nya delägare i Wistrand

Wistrand Advokatbyrå har utsett Louise Rodebjer och Elisabeth Salmgren von Schantz till delägare vid Stockholmskontoret och Erik Dreijer till delägare vid Göteborgskontoret.

Datainspektionen granskar viseringar

Myndigheten inleder tillsyn av den svenska delen av Visa Information System, ett it-system för utbyte av uppgifter om viseringar mellan EU:s medlemsländer.

Delphi får ny delägare

Vid årsskiftet träder Hanna Ericson in som delägare i Advokatfirman Delphi.

Nya advokater

30 nya advokater har antagits av advokatsamfundet.

Jurist ny GD för Arbetsförmedlingen

Regeringen har beslutat att utse Maria Mindhammar till ny generaldirektör för Arbetsförmedlingen.

Utökad myndighets- granskning

Datainspektionen ska granska Skatteverket, Åklagarmyndigheten, Kustbevakningen, Kriminalvården och Tullverket för att ta reda på om myndigheterna har tillräckliga rutiner för att upptäcka personuppgiftsincidenter.

Nya domare

Regeringen har den 5 december utnämnt tre nya rådmän.

Tre nya delägare i Cederquist

Cederquist har valt in delägarna Tobias Johansson, Eric Johnson och Malin Allard.

Mannheimer Swartling utser sex delägare

Mannheimer Swartling har valt in Camilla Appelgren, Johan Berg, Anna Bryngelsson, Henrik Dock, Therese Jansson och Carl Johan Zimdahl till delägare i byrån.

Foto Castellum

Ny domstolsbyggnad börjar byggas i Malmö

Entreprenadkontraktet för att bygga den nya domstolsbyggnaden för tingsrätt, förvaltningsrätt och hyres- och arrendenämnd i Malmö är nu undertecknat.

Lindahl öppnar nytt kontor i Stockholm

Advokatfirman Lindahl öppnar nytt kontor i Stockholm. Gruppen som startar verksamheten består inledningsvis av tre delägare; Henrik Nobel, Mårten Lindberg och Mats Tindberg.

MAQS i nya lokaler i Stockholm

MAQS tar in fyra delägare från andra byråer och öppnar kontor i nya lokaler i Stockholm.

Foto ifeelstock

Stockholmsstudenter tvåa i rättegångstävling

Juriststudenter vid Stockholms universitet kom tvåa i en rättegångstävling vid Europadomstolen i Strasbourg.

Foto Bengt Hultqvist

Helsingborgs tingsrätt är färdigbyggd

Efter tre års till- och ombyggnad är nu tingsrätten färdigbyggd. Den 2 december öppnas domstolens ordinarie entré igen.

Foto Pontus Johansson

Nya delägare i MAQS

Linn Samuelsson och Marie-Anne Lindhardt blir delägare i MAQS i Göteborg som fortsätter satsningen på digital business, sport och event samt arbetsrätt.

Foto Vitaliy Pakhnyushchyy

Snabbförfarande i brottmål byggs ut

Försöksverksamheten med ett snabbförfarande i brottmål för vuxna, där tre tingsrätter i Stockholmsområdet ingår, ska fortsätta nästa år och ytterligare fem tingsrätter blir involverade.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt