Bli kund Annonsera
fredag 22 november 2019
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!

Head of Risk and Quality till DNB BankPublicerad:
30 oktober 2019


DNB är en av de ledande nordiska aktörerna inom bank, finans och försäkring. Koncernen är sedan lång tid klart marknadsledande i Norge. Idag är flera av DNBs verksamhetsområden representerade i Sverige; DNB Bank, DNB Finans, DNB Markets samt Autolease. Idag arbetar cirka 350 personer på DNB i Sverige. Läs mer om oss på www.dnb.se

Vi söker nu en chef till vår avdelning Risk and Quality.

Om tjänsten

I din roll som Head of Risk & Quality kommer du bli ansvarig för att vidareutveckla och leda vår avdelning Risk & Quality och säkerställa att verksamheten präglas av en sund riskkultur.

Avdelningen, som är under uppbyggnad och placerad i första linjen, har ett samlat ansvar för koordinering och kontroll av bankens samtliga icke-finansiella risker och täcker alla våra affärsområden, samt de svenska, finska, danska och tyska marknaderna.

Inom funktionens ansvar ligger bl.a. arbete med riskbedömningar, informationssäkerhet, GDPR, intern kontroll, krishantering, kontinuitetsplanering, KYC/AML och Vendor Management.

Till dina arbetsuppgifter hör närmare bl.a. att: 

  • Sätta upp mål för funktionens arbete samt driva förändringsarbete, t.ex. genom att initiera och följa upp handlingsplaner, för att nå dessa mål
  • Rekrytera personal och säkerställa att avdelningen är bemannad med rätt kompetens
  • Delta och leda projektgrupper samt styrkommittéer
  • Ingå i ledningsgruppen för Operations & Business support, där ansvariga för funktionerna HR, IT & Facility, Kommunikation, Risk & Quality, Legal samt Ekonomi ingår
  • Stå i nära kontakt och löpande samverka med huvudkontoret i Oslo samt våra andra internationella kontor
  • Löpande hålla dig uppdaterad om relevanta regulatoriska krav och förändringar

Du rapporterar till Chief Operating Officer i Sverige.

Om dig

Vi söker dig som har en relevant akademisk bakgrund, och en gedigen erfarenhet av att leda och driva förändringsprojekt samt av att bygga framgångsrika team, företrädesvis inom banksektorn eller annan finansiellt reglerad verksamhet.

Du har erfarenhet av att arbeta med operativa risker och har en god förståelse för hur man bygger och kommunicerar en bra och sund riskkultur.

För att trivas och lyckas i rollen är det vidare viktigt att du är proaktiv, har god affärsförståelse, besitter goda ledaregenskaper samt är en skicklig kommunikatör som kan entusiasmera och få med dig dina medarbetare. Vidare har du hög förmåga att arbeta strukturerat i en komplex miljö och är bra på att lyfta blicken och se helheten. Har du arbetat i en matrisorganisation är detta meriterande.

Du kommunicerar och arbetar obehindrat på både svenska och engelska.

Ansökan

DNB strävar efter att skapa en arbetsplats där medarbetare trivs och känner sig trygga. Vi arbetar utifrån synsättet att mångfald och jämn könsfördelning ökar kvaliteten på de produkter- och tjänster som DNB erbjuder.

Låter detta intressant? Då är du varmt välkommen att skicka in din ansökan!

Urval sker löpande. Ansök därför redan idag genom att klicka HÄR.

I denna rekrytering samarbetar vi med Sharp Recruitment. För ytterligare information eller frågor rörande tjänsten, kontakta Peter Ekström på tel. 070 813 51 85 eller peter.ekstrom@sharprecruitment.se

DNB genomför bakgrundskontroll vid alla externa rekryteringar. Kontrollen genomförs av ToFindOut efter samtycke av kandidaten.

JK ändrar ersättning för frihetsberövande

Justitiekanslern har gjort en översyn av praxis för anspråk enligt frihetsberövandelagen och kommer att göra vissa ändringar av hur lidandeersättning ska bestämmas. Det sker främst i form av olika omfördelningar av det totala ersättningsbeloppet.

Åtal väcks efter förolyckad djurvårdare

Åtal väcks i ärendet där en 18-årig man dödades av en björn i en djurpark i Dalarna sommaren 2017. Förutom åtal om arbetsmiljöbrott yrkar åklagaren att parkens verksamhetsutövare åläggs en företagsbot på minst åtta miljoner kronor.

Foto Mikael Risedal

Lundensare bästa student i affärsjuridik

Årets upplaga av Business law challenge lockade många av landets juriststudenter och i finalen korades Marielle Pettersson vid Lunds universitet till vinnare.

Ny generaldirektör utsedd för Brå

Regeringen har utsett Kristina Svartz till ny generaldirektör för Brottsförebyggande rådet.

Ny VD på Delphi i Göteborg

Advokatfirman Delphi har utsett Annelie Liljeqvist till VD på sitt Göteborgskontor. 

Foto Stuart Miles

Offentlig sektor bättre på att anmäla incidenter

Datainspektionens rapport visar att anmälda personuppgiftsincidenter mellan januari och september har ökat med närmare 30 procent jämfört med samma period förra året.

24 nya advokater

Styrelsen för Sveriges advokatsamfund antog 24 nya ledamöter vid sitt sammanträde den 7 november.

Foto stocksnapper

Fem domare utnämnda

Regeringen har 7 november utnämnt fem nya domare.

Granskning av brottsbekämpande myndigheter klar

Datainspektionen har granskat den förteckning som brottsbekämpande myndigheter måste ha över register och behandling av personuppgifter som omfattas av brottsdatalagen.

Nystartad skattebyrå

Ett antal namnkunniga skatteexpertar har gått samman och bildat skattebyrån Unum Tax.

Foto EU-domstolen

Svensk och finsk EU-domare på plats

Efter att de båda utsetts tidigare i år har nu Sveriges och Finlands domare tillträtt i EU-domstolen i Luxemburg.

Datainspektionen utökar granskning

Nu utökas granskningen av hur företag använder samtycke för att samla in personuppgifter. Datainspektionen inleder tillsyn av ytterligare bolag.

Foto © tomloel

Ansträngt läge i migrationsdomstolarna

Migrationsdomstolarnas balanser väntas enligt Domstolsverket öka de kommande åren och målen kommer fortsatt ta mycket lång tid att avgöra.

Advokater till nystartad fullservicebyrå

Ett tjugotal jurister bildar Astra Advokater med fokus på affärsjuridik, affärsprocess, affärsrelaterad straffrätt och skatterätt.

Foto Advokatfirman Vinge

Prisas för insatser inom advokatyrket

Advokatsamfundets pris för framstående insatser inom advokatyrket tilldelas Maria-Pia Hope på Vinge för hennes engagemang inom ledarskap och jämställdhetsfrågor.

Foto Linköpings Universitet

Affärsjuridiska program firar 25 år

Linköpings universitet har firat de affärsjuridiska programmens 25-årsjubileum med föreläsningar, forskningsevent och sociala aktiviteter.

Polisen får använda ansiktsigenkänning

Datainspektionen bedömer att polisens tänkta användning av ansiktsigenkänning är laglig men uppmanar polisen att slå fast hur länge uppgifterna från ansiktsigenkänningen får sparas.

Foto © Hans Joachim Roy | Dreamstime.com

Polisens misstanke-register granskas

Datainspektionen ska kontrollera om uppgifter om personer som inte längre är misstänkta tas bort från polisens misstankeregister.

Åklagaren överklagar inte dom om polisskott

Stockholms tingsrätt frikände tre poliser som var åtalade i samband med att en 20-årig man sköts till döds och åklagaren väljer att inte överklaga domen.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt