Bli kund Annonsera
söndag 17 november 2019
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!

Sveriges läkarförbund söker förbundsjuristPublicerad:
30 oktober 2019


Sveriges läkarförbund söker förbundsjurist med arbetsrättslig inriktning till Stockholm.


Arbetsbeskrivning

Vi söker en erfaren förbundsjurist med god kännedom om och erfarenhet av arbetsrätt. Du kommer huvudsakligen arbeta med att stötta och ge arbetsrättsliga råd och anvisningar till förbundets medlemmar, medlemsrådgivare och förtroendevalda men det kan även uppkomma interna arbetsrättsliga frågor. Arbetet innefattar vidare bland annat att leda tvisteförhandlingar och andra förhandlingar inom det arbetsrättsliga området samt att driva och delta i utredningar, både interna och externa. I rollen ingår även omvärldsbevakning samt att genomföra utbildningar inom området. Utöver de arbetsrättsliga frågeställningarna kommer du också att arbeta med hälso- och sjukvårdsfrågor som i förekommande fall kan leda till rättsprocesser i framförallt förvaltningsrättsliga ärenden.

Arbetet ställer höga krav på självständigt arbete och stort engagemang och förståelse för medlemmarnas behov. Arbetet är omväxlande och du behöver snabbt kunna sätta dig in i medlemmarnas frågeställningar.

Du kommer att rapportera till Avdelningschefen för Avdelningen arbetsliv och juridik. Avdelningen består idag av 18 personer. Förutom chefsjurist och chefsförhandlare arbetar här 3-4 förbundsjurister samt rådgivare och ombudsmän. Tillsammans täcker avdelningen förbundets olika rättsområden.

Sveriges läkarförbund sitter i tillfälliga lokaler på Vendevägen i Danderyd men flyttar, efter omfattande renovering, tillbaka till sina ordinarie lokaler på Villagatan under mars månad nästa år.


Vem är du?

Du har en juristexamen och mycket goda kunskaper samt minst fem års arbetslivserfarenhet inom arbetsrätt. Har du dessutom förbundserfarenhet samt intresse av hälso- och sjukvård är det meriterande. Vi ser gärna att du även har erfarenhet av tvistelösning och viss förhandlingsvana.

Du förväntas ta ett stort ansvar och tycker om att ha en central och utåtriktad roll. Du har lätt för att kommunicera, är förtroendeingivande och trygg. Vidare trivs du i en omväxlande miljö och har ett flexibelt men ändå strukturerat arbetssätt. På Sveriges läkarförbund arbetar vi tillsammans i team men även självständigt och du känner dig bekväm med att ha en konsultativ roll, både för interna kollegor och externa kontakter.


Du erbjuds

Du erbjuds en mycket central roll på en spännande och energifylld arbetsplats med glada kollegor. Sveriges läkarförbund är en arbetsplats i utvecklingsfas där du har stora möjligheter och där dina egenskaper får utvecklas.


Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Sveriges läkarförbund med Jurek Rekrytering & Bemanning, urval sker löpande. Välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se, vi tar inte emot ansökningar via mail. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Elin Psilander på elin.psilander@jurek.se.
Varmt välkommen med din ansökan!


Om verksamheten

Sveriges läkarförbund är ett fack- och professionsförbund för alla läkare under hela karriären. Läkarförbundet är en del av Saco. Vi arbetar med fackliga frågor som löner, arbetsmiljö och anställningsvillkor samt professionsfrågor som utbildning, forskning, etik, sjukvårdspolitik, företagande och ledarskap.
Majoriteten av Sveriges läkare är medlemmar, vilket är vår styrka: tillsammans kan vi påverka framtidens hälso- och sjukvård.

Område:
Stockholm
Stockholms län

Anställning:
Tillsvidare Heltid

Kontakt:
Elin Psilander

ANSÖK TILL TJÄNSTEN

Foto Mikael Risedal

Lundensare bästa student i affärsjuridik

Årets upplaga av Business law challenge lockade många av landets juriststudenter. I finalen korades Marielle Larsson vid Lunds universitet till vinnare och tog hem titeln Business law student of the year.

Ny generaldirektör utsedd för Brå

Regeringen har utsett Kristina Svartz till ny generaldirektör för Brottsförebyggande rådet.

Ny VD på Delphi i Göteborg

Advokatfirman Delphi har utsett Annelie Liljeqvist till VD på sitt Göteborgskontor. 

Foto Stuart Miles

Offentlig sektor bättre på att anmäla incidenter

Datainspektionens rapport visar att anmälda personuppgiftsincidenter mellan januari och september har ökat med närmare 30 procent jämfört med samma period förra året.

24 nya advokater

Styrelsen för Sveriges advokatsamfund antog 24 nya ledamöter vid sitt sammanträde den 7 november.

Foto stocksnapper

Fem domare utnämnda

Regeringen har 7 november utnämnt fem nya domare.

Granskning av brottsbekämpande myndigheter klar

Datainspektionen har granskat den förteckning som brottsbekämpande myndigheter måste ha över register och behandling av personuppgifter som omfattas av brottsdatalagen.

Nystartad skattebyrå

Ett antal namnkunniga skatteexpertar har gått samman och bildat skattebyrån Unum Tax.

Foto EU-domstolen

Svensk och finsk EU-domare på plats

Efter att de båda utsetts tidigare i år har nu Sveriges och Finlands domare tillträtt i EU-domstolen i Luxemburg.

Nya domare

Regeringen har den 31 oktober utnämnt tre nya rådmän.

Datainspektionen utökar granskning

Nu utökas granskningen av hur företag använder samtycke för att samla in personuppgifter. Datainspektionen inleder tillsyn av ytterligare bolag.

Foto © tomloel

Ansträngt läge i migrationsdomstolarna

Migrationsdomstolarnas balanser väntas enligt Domstolsverket öka de kommande åren och målen kommer fortsatt ta mycket lång tid att avgöra.

Advokater till nystartad fullservicebyrå

Ett tjugotal jurister bildar Astra Advokater med fokus på affärsjuridik, affärsprocess, affärsrelaterad straffrätt och skatterätt.

Foto Advokatfirman Vinge

Prisas för insatser inom advokatyrket

Advokatsamfundets pris för framstående insatser inom advokatyrket tilldelas Maria-Pia Hope på Vinge för hennes engagemang inom ledarskap och jämställdhetsfrågor.

Foto Linköpings Universitet

Affärsjuridiska program firar 25 år

Linköpings universitet har firat de affärsjuridiska programmens 25-årsjubileum med föreläsningar, forskningsevent och sociala aktiviteter.

Polisen får använda ansiktsigenkänning

Datainspektionen bedömer att polisens tänkta användning av ansiktsigenkänning är laglig men uppmanar polisen att slå fast hur länge uppgifterna från ansiktsigenkänningen får sparas.

Foto © Hans Joachim Roy | Dreamstime.com

Polisens misstanke-register granskas

Datainspektionen ska kontrollera om uppgifter om personer som inte längre är misstänkta tas bort från polisens misstankeregister.

Åklagaren överklagar inte dom om polisskott

Stockholms tingsrätt frikände tre poliser som var åtalade i samband med att en 20-årig man sköts till döds och åklagaren väljer att inte överklaga domen.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt