Bli kund Annonsera
fredag 22 november 2019
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!

VD till Rättighetsbolaget inom Teaterbundet för scen och filmPublicerad:
28 oktober 2019


Rättighetsbolagets VD, tillika upphovsrättsjurist på Teaterförbundet för scen och film, går i pension och vi söker nu hans efterträdare. Brinner du för upphovsrätt, är du en skicklig förhandlare samtidigt som du är en entusiasmerande ledare som trivs med många kontaktytor, och delar vår vision om att vi tillsammans skapar bättre villkor inom scen- och film? I så fall ser vi gärna att du söker tjänsten!

Arbetsbeskrivning

I rollen som VD för Rättighetsbolaget ingår framför allt att genom förhandling och inkassering säkra upphovsrättsliga ersättningar för medlemmars och anslutnas verk och prestationer. Du är huvudansvarig för upphovsrättsregleringen i samtliga kollektivavtal och andra licensieringsfrågor där Teaterförbundet för scen och film är avtalspart och det ligger också i rollen att följa den politiska utvecklingen och lagstiftningen inom det upphovsrättsliga området på nationell och EU-nivå samt aktivt delta i påverkansarbete på området. VD har det övergripande ansvaret för verksamhetens drift men tjänsten är i stora delar operativt förhandlingsarbete.

Vem är du?

Vi söker dig med juristexamen och i vart fall tio år arbetslivserfarenhet. Du har gedigen erfarenhet av mediabranschen, rättighetsfrågor och upphovsrätt, såväl nationellt som internationellt. Du är en skicklig jurist med stor förhandlingsvana av upphovsrättsliga avtal. För att lyckas i rollen bör du också ha erfarenhet av arbetsledning och av att arbeta med budget, uppföljning och analys. Du är en entusiasmerande ledare med stor förmåga att etablera och bibehålla relationer, du är kommunikativ och har stor samarbetsförmåga. Du är prestigelös, lösningsorienterad, strukturerad och noggrann och med ett stort intresse för verksamhetsutveckling.

Du erbjuds:

Du möter en platt och engagerad organisation, där vi hjälps åt över kompetensgränserna. Vi är övertygade om att olikheter berikar och strävar därför efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald. Du erbjuds en central roll på ett bolag som kontinuerligt utvecklas i en bransch i ständig förändring. Du rapporterar direkt till Teaterförbundet för scen och films förbundsdirektör och sitter med i Teaterförbundet för scen och films ledningsgrupp.

Ansökan

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se. Urval sker löpande.

I denna rekryteringsprocess samarbetar Teaterförbundet för scen och film med Jurek Rekrytering & Bemanning. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Helena Woodcock på telefonnummer 0733-10 95 85 alternativt helena.woodcock@jurek.se.

Om Verksamheten

Rättighetsbolaget är ett aktiebolag som är helägt av Teaterförbundet för scen och film. Verksamheten bedrivs som en integrerad del av förbundets verksamhet inom det upphovsrättsliga området. Medarbetarna ingår som en del av förbundets kansli. Bolaget har förutom VD två administratörer och en jurist.

Rättighetsbolaget bildades 1995 för att ge en samlad service med inkassering och utbetalning av upphovsrättsliga ersättningar för upphovspersoner och utövande konstnärer inom Teaterförbundet för scen och film, men också för att tillsammans med förbundet utveckla den upphovsrättsliga lagstiftningen och för att stärka upphovspersonernas och utövarnas ställning gentemot utnyttjarna av deras verk och prestationer.

Område:
Stockholm
Stockholms län

Anställning:
Tillsvidare Heltid

Kontakt:
Helena Woodcock
0733-10 95 85

Sök tjänsten via denna länk

JK ändrar ersättning för frihetsberövande

Justitiekanslern har gjort en översyn av praxis för anspråk enligt frihetsberövandelagen och kommer att göra vissa ändringar av hur lidandeersättning ska bestämmas. Det sker främst i form av olika omfördelningar av det totala ersättningsbeloppet.

Åtal väcks efter förolyckad djurvårdare

Åtal väcks i ärendet där en 18-årig man dödades av en björn i en djurpark i Dalarna sommaren 2017. Förutom åtal om arbetsmiljöbrott yrkar åklagaren att parkens verksamhetsutövare åläggs en företagsbot på minst åtta miljoner kronor.

Foto Mikael Risedal

Lundensare bästa student i affärsjuridik

Årets upplaga av Business law challenge lockade många av landets juriststudenter och i finalen korades Marielle Pettersson vid Lunds universitet till vinnare.

Ny generaldirektör utsedd för Brå

Regeringen har utsett Kristina Svartz till ny generaldirektör för Brottsförebyggande rådet.

Ny VD på Delphi i Göteborg

Advokatfirman Delphi har utsett Annelie Liljeqvist till VD på sitt Göteborgskontor. 

Foto Stuart Miles

Offentlig sektor bättre på att anmäla incidenter

Datainspektionens rapport visar att anmälda personuppgiftsincidenter mellan januari och september har ökat med närmare 30 procent jämfört med samma period förra året.

24 nya advokater

Styrelsen för Sveriges advokatsamfund antog 24 nya ledamöter vid sitt sammanträde den 7 november.

Foto stocksnapper

Fem domare utnämnda

Regeringen har 7 november utnämnt fem nya domare.

Granskning av brottsbekämpande myndigheter klar

Datainspektionen har granskat den förteckning som brottsbekämpande myndigheter måste ha över register och behandling av personuppgifter som omfattas av brottsdatalagen.

Nystartad skattebyrå

Ett antal namnkunniga skatteexpertar har gått samman och bildat skattebyrån Unum Tax.

Foto EU-domstolen

Svensk och finsk EU-domare på plats

Efter att de båda utsetts tidigare i år har nu Sveriges och Finlands domare tillträtt i EU-domstolen i Luxemburg.

Datainspektionen utökar granskning

Nu utökas granskningen av hur företag använder samtycke för att samla in personuppgifter. Datainspektionen inleder tillsyn av ytterligare bolag.

Foto © tomloel

Ansträngt läge i migrationsdomstolarna

Migrationsdomstolarnas balanser väntas enligt Domstolsverket öka de kommande åren och målen kommer fortsatt ta mycket lång tid att avgöra.

Advokater till nystartad fullservicebyrå

Ett tjugotal jurister bildar Astra Advokater med fokus på affärsjuridik, affärsprocess, affärsrelaterad straffrätt och skatterätt.

Foto Advokatfirman Vinge

Prisas för insatser inom advokatyrket

Advokatsamfundets pris för framstående insatser inom advokatyrket tilldelas Maria-Pia Hope på Vinge för hennes engagemang inom ledarskap och jämställdhetsfrågor.

Foto Linköpings Universitet

Affärsjuridiska program firar 25 år

Linköpings universitet har firat de affärsjuridiska programmens 25-årsjubileum med föreläsningar, forskningsevent och sociala aktiviteter.

Polisen får använda ansiktsigenkänning

Datainspektionen bedömer att polisens tänkta användning av ansiktsigenkänning är laglig men uppmanar polisen att slå fast hur länge uppgifterna från ansiktsigenkänningen får sparas.

Foto © Hans Joachim Roy | Dreamstime.com

Polisens misstanke-register granskas

Datainspektionen ska kontrollera om uppgifter om personer som inte längre är misstänkta tas bort från polisens misstankeregister.

Åklagaren överklagar inte dom om polisskott

Stockholms tingsrätt frikände tre poliser som var åtalade i samband med att en 20-årig man sköts till döds och åklagaren väljer att inte överklaga domen.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt