Bli kund Annonsera
lördag 16 november 2019
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!

IP konsult till SiparaPublicerad:
18 oktober 2019


Har du tidigare erfarenhet av arbete inom immaterialrätt (IP) och vill fortsätta utvecklas på ett bolag i framkant är detta rollen för dig! Just nu söker vi en IP konsult till Sipara. Sipara startade sin verksamhet i England och har funnits sedan 2014 i Sverige. Sipara arbetar bland annat med rådgivning inom immaterialrätt, in-house IP-support och framtagande av IP strategier. Här får du möjligheten att arbeta självständigt som en del av ett team, professionell utveckling och vara delaktig i att driva företagets utveckling.

 


Arbetsbeskrivning

För att kunna möta den ständigt ökande efterfrågan på våra tjänster söker vi nu en senior IP konsult till Sipara med placering i Jönköping eller Stockholm. Du kommer att arbeta med rådgivning inom immaterialrätt samt framtagande av strategier för såväl stora multinationella företag som för mindre bolag.
Arbetet på Sipara präglas dels av en kollegial atmosfär där medarbetare stöttar och sporrar varandra och dels av att alla tar stort ansvar för kundrelationer, leveranser och bolagets utveckling.


Vem är du?

Personen vi söker är självgående och har stort driv och initiativförmåga. Du har tidigare erfarenhet av att arbeta på en immaterialrättsbyrå eller immaterialrättsavdelning på ett större bolag. Du är förmodligen jurist eller så har du erfarenhet av att arbeta som patentombud. Du trivs med ett stort eget ansvar och tycker om att påverka din egen arbetssituation. Du kommer att ges stor frihet att skapa din tillvaro hos oss och du bör trivas med det. Denna roll passar dig som är noggrann och kvalitetsmedveten då kvaliteten är A och O både för Siparas kunder och ledning.
Som person är du prestigelös, driven och initiativtagande och serviceminded. För att lyckas i organisationen är det viktigt att du är en duktig kommunikatör och att du är anpassningsbar. Du är ödmjuk, social och en teamplayer i ditt sätt. Vidare är du flexibel och kan bibehålla ditt lugn även i stressiga situationer.

Du behärskar svenska och engelska obehindrat i tal och skrift.


Du erbjuds

Ett riktigt roligt och utvecklande arbete! Här får du möjligheten att arbeta tillsammans med engagerande och kompetenta kollegor i en trivsam och mycket internationell arbetsmiljö med stor frihet under ansvar.
Ansökan
Varmt välkommen med din ansökan redan idag då urval sker löpande. I denna rekryteringsprocess samarbetar Sipara med Jurek Rekrytering & Bemanning, vid frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Ulriikka Järnefelt, tel 0766 33 14 40.

Om verksamheten

Sipara Sweden is a firm which specialises in intellectual property (IP). Drawing on our longstanding experience and hands-on knowledge of in-house IP management, our mission is to enable our clients to successfully manage their innovations, brands and designs to gain competitive advantage and generate revenue. We do this by offering commercially-focused, international expertise in intellectual property, both in the form of insourced in-house IP support as well as external IP services. We work closely with our UK team of solicitors, trademark attorneys and paralegals. More information about us can be located at www.sipara.se

Område:
Stockholm
Stockholms län

Anställning:
Tillsvidare Heltid

Kontakt:
Ulriikka Järnefelt
0766-33 14 40

Foto Mikael Risedal

Lundensare bästa student i affärsjuridik

Årets upplaga av Business law challenge lockade många av landets juriststudenter. I finalen korades Marielle Larsson vid Lunds universitet till vinnare och tog hem titeln Business law student of the year.

Ny generaldirektör utsedd för Brå

Regeringen har utsett Kristina Svartz till ny generaldirektör för Brottsförebyggande rådet.

Ny VD på Delphi i Göteborg

Advokatfirman Delphi har utsett Annelie Liljeqvist till VD på sitt Göteborgskontor. 

Foto Stuart Miles

Offentlig sektor bättre på att anmäla incidenter

Datainspektionens rapport visar att anmälda personuppgiftsincidenter mellan januari och september har ökat med närmare 30 procent jämfört med samma period förra året.

24 nya advokater

Styrelsen för Sveriges advokatsamfund antog 24 nya ledamöter vid sitt sammanträde den 7 november.

Foto stocksnapper

Fem domare utnämnda

Regeringen har 7 november utnämnt fem nya domare.

Granskning av brottsbekämpande myndigheter klar

Datainspektionen har granskat den förteckning som brottsbekämpande myndigheter måste ha över register och behandling av personuppgifter som omfattas av brottsdatalagen.

Nystartad skattebyrå

Ett antal namnkunniga skatteexpertar har gått samman och bildat skattebyrån Unum Tax.

Foto EU-domstolen

Svensk och finsk EU-domare på plats

Efter att de båda utsetts tidigare i år har nu Sveriges och Finlands domare tillträtt i EU-domstolen i Luxemburg.

Nya domare

Regeringen har den 31 oktober utnämnt tre nya rådmän.

Datainspektionen utökar granskning

Nu utökas granskningen av hur företag använder samtycke för att samla in personuppgifter. Datainspektionen inleder tillsyn av ytterligare bolag.

Foto © tomloel

Ansträngt läge i migrationsdomstolarna

Migrationsdomstolarnas balanser väntas enligt Domstolsverket öka de kommande åren och målen kommer fortsatt ta mycket lång tid att avgöra.

Advokater till nystartad fullservicebyrå

Ett tjugotal jurister bildar Astra Advokater med fokus på affärsjuridik, affärsprocess, affärsrelaterad straffrätt och skatterätt.

Foto Advokatfirman Vinge

Prisas för insatser inom advokatyrket

Advokatsamfundets pris för framstående insatser inom advokatyrket tilldelas Maria-Pia Hope på Vinge för hennes engagemang inom ledarskap och jämställdhetsfrågor.

Foto Linköpings Universitet

Affärsjuridiska program firar 25 år

Linköpings universitet har firat de affärsjuridiska programmens 25-årsjubileum med föreläsningar, forskningsevent och sociala aktiviteter.

Polisen får använda ansiktsigenkänning

Datainspektionen bedömer att polisens tänkta användning av ansiktsigenkänning är laglig men uppmanar polisen att slå fast hur länge uppgifterna från ansiktsigenkänningen får sparas.

Foto © Hans Joachim Roy | Dreamstime.com

Polisens misstanke-register granskas

Datainspektionen ska kontrollera om uppgifter om personer som inte längre är misstänkta tas bort från polisens misstankeregister.

Åklagaren överklagar inte dom om polisskott

Stockholms tingsrätt frikände tre poliser som var åtalade i samband med att en 20-årig man sköts till döds och åklagaren väljer att inte överklaga domen.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt