Bli kund Annonsera
söndag 17 november 2019
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!

Bolagsjurist till Göteborgs Hamn ABPublicerad:
18 oktober 2019


Nu finns chansen att vara med på en riktigt spännande resa hos Göteborgs Hamn AB som bolagsjurist! Här välkomnas du till en prestigelös och öppen arbetsplats där trivsel, god arbetsmiljö och ett hållbart arbetsliv präglar organisationen. Göteborgs Hamn är Skandinaviens största hamn och har i närmare 400 år varit logistiknavet i Sveriges internationella handel. I det kommunalägda bolaget arbetar idag cirka 130 personer och kontoret är beläget i hemtrevliga lokaler i Amerikaskjulet med vacker utsikt över älven.

Arbetsbeskrivning
Vi söker nu en senior bolagsjurist till Göteborgs Hamn AB som kommer få möjligheten att vara med och strukturera upp den juridiska funktionen från grunden. Som bolagsjurist kommer du att ha en varierande och spännande arbetsdag, med flertalet intressanta arbetsuppgifter.

I din roll kommer du att ha en nära kontakt med verksamheten och agera bollplank i juridiska frågor samt företräda koncernen vid kontakter med advokatbyråer, myndigheter och andra aktörer. Du kommer också att arbeta långsiktigt med Göteborgs Hamns projekt samt såväl affärsjuridiska- som finansiella mål för att driva bolaget framåt.

Andra förekommande arbetsuppgifter som ingår i rollen är ansvar för rättslig bevakning, förberedelse av beslut till styrelsen, agera sekreterare i bolagsstyrelsen samt hantering av begäran om utlämnande av allmän handling. Du kommer att rapportera till bolagets CFO.

Kvalifikationer
Till denna roll söker vi dig som har en juridisk examen och har arbetat i minst fem år med kvalificerat affärsjuridiskt arbete från advokatbyrå, bolag eller affärsdrivande offentlig förvaltning.

Vi tror att du som söker har mycket goda affärsjuridiska kunskaper. Det är meriterande om du har erfarenhet av entreprenad- och fastighetsrätt, arbete med kommunallagen, jordabalken, offentliga förhandlingar, försäkringsfrågor, säkerhetsfrågor eller GDPR.

Som person tror vi att du är trygg och har gedigen kompetens inom ovan nämnda områden. Du har ett naturligt organiserat arbetssätt och ser vilka arbetsuppgifter som behövs prioriteras för stunden. Då detta är en ny roll så är det av stor vikt att du är självgående och drivs av att få vara med och utforma rollen i enlighet med verksamhetens behov.

Att få chansen att arbeta inom Göteborgs Hamn ser du som riktigt spännande och ser möjligheterna med att få bli en del av en växande och engagerad arbetsgivare!

Du erbjuds
Ett arbete som bolagsjurist hos Göteborgs Hamn AB – en roll där du verkligen får chansen att vara med och påverka samt göra skillnad på en arbetsplats med god stämning, trivsel och engagerade kollegor. Du kommer att sitta i härliga lokaler i centrala Göteborg med såväl trevliga lunchställen som promenadstråk ett stenkast från kontoret.

Start & Omfattning
Önskat startdatum är Januari 2020.
Heltid, tillsvidare

Tjänsten är säkerhetsklassad. Det innebär att säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen.

Ansökan
Varmt välkommen med din ansökan redan idag då urval sker löpande. I denna rekryteringsprocess samarbetar Göteborgs Hamn AB med Jurek Rekrytering & Bemanning, vid frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Agnes Smedberg på 070 29 170 46 eller agnes.smedberg@jurek.se.

Område:
Göteborg
Västra Götalands län

Anställning:
Tillsvidare Heltid

Kontakt:
Agnes Smedberg

Foto Mikael Risedal

Lundensare bästa student i affärsjuridik

Årets upplaga av Business law challenge lockade många av landets juriststudenter. I finalen korades Marielle Larsson vid Lunds universitet till vinnare och tog hem titeln Business law student of the year.

Ny generaldirektör utsedd för Brå

Regeringen har utsett Kristina Svartz till ny generaldirektör för Brottsförebyggande rådet.

Ny VD på Delphi i Göteborg

Advokatfirman Delphi har utsett Annelie Liljeqvist till VD på sitt Göteborgskontor. 

Foto Stuart Miles

Offentlig sektor bättre på att anmäla incidenter

Datainspektionens rapport visar att anmälda personuppgiftsincidenter mellan januari och september har ökat med närmare 30 procent jämfört med samma period förra året.

24 nya advokater

Styrelsen för Sveriges advokatsamfund antog 24 nya ledamöter vid sitt sammanträde den 7 november.

Foto stocksnapper

Fem domare utnämnda

Regeringen har 7 november utnämnt fem nya domare.

Granskning av brottsbekämpande myndigheter klar

Datainspektionen har granskat den förteckning som brottsbekämpande myndigheter måste ha över register och behandling av personuppgifter som omfattas av brottsdatalagen.

Nystartad skattebyrå

Ett antal namnkunniga skatteexpertar har gått samman och bildat skattebyrån Unum Tax.

Foto EU-domstolen

Svensk och finsk EU-domare på plats

Efter att de båda utsetts tidigare i år har nu Sveriges och Finlands domare tillträtt i EU-domstolen i Luxemburg.

Nya domare

Regeringen har den 31 oktober utnämnt tre nya rådmän.

Datainspektionen utökar granskning

Nu utökas granskningen av hur företag använder samtycke för att samla in personuppgifter. Datainspektionen inleder tillsyn av ytterligare bolag.

Foto © tomloel

Ansträngt läge i migrationsdomstolarna

Migrationsdomstolarnas balanser väntas enligt Domstolsverket öka de kommande åren och målen kommer fortsatt ta mycket lång tid att avgöra.

Advokater till nystartad fullservicebyrå

Ett tjugotal jurister bildar Astra Advokater med fokus på affärsjuridik, affärsprocess, affärsrelaterad straffrätt och skatterätt.

Foto Advokatfirman Vinge

Prisas för insatser inom advokatyrket

Advokatsamfundets pris för framstående insatser inom advokatyrket tilldelas Maria-Pia Hope på Vinge för hennes engagemang inom ledarskap och jämställdhetsfrågor.

Foto Linköpings Universitet

Affärsjuridiska program firar 25 år

Linköpings universitet har firat de affärsjuridiska programmens 25-årsjubileum med föreläsningar, forskningsevent och sociala aktiviteter.

Polisen får använda ansiktsigenkänning

Datainspektionen bedömer att polisens tänkta användning av ansiktsigenkänning är laglig men uppmanar polisen att slå fast hur länge uppgifterna från ansiktsigenkänningen får sparas.

Foto © Hans Joachim Roy | Dreamstime.com

Polisens misstanke-register granskas

Datainspektionen ska kontrollera om uppgifter om personer som inte längre är misstänkta tas bort från polisens misstankeregister.

Åklagaren överklagar inte dom om polisskott

Stockholms tingsrätt frikände tre poliser som var åtalade i samband med att en 20-årig man sköts till döds och åklagaren väljer att inte överklaga domen.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt