Bli kund Annonsera
lördag 16 november 2019
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!

LegalWorks söker affärsjurist/specialist inom automatisering och digitalisering


Publicerad:
16 oktober 2019


Att eliminera tråkiga och repetitiva uppgifter för jurister och samtidigt erbjuda smarta och prisvärda juridiska tjänster till våra kunder är en viktig del av vår filosofi. Vi tror att digitalisering och automatisering inom juridiken ger en enorm möjlighet för branschen, kunderna och medarbetarna. Samtidigt ser vi en allt större efterfrågan på våra tjänster. Vi växer så det knakar och söker därefter flera nya jurister till vårt team. Vi söker särskilt dig som efter fullgjord juristexamen har arbetat några år på advokatbyrå och/eller bolag med allmän affärsjuridik, gärna med praktisk erfarenhet av avtalsskrivning

Vi bedriver ett antal projekt där du kommer att vara en viktig medspelare, t.ex. i vårt aktieboksprojekt som vi driver med blockkedjeföretaget Chromaway och utvecklingen av nästa generation av vår tjänst OptionsAutomaten (www.optionsautomaten.se). I denna roll bör du:

  • Ha ett stort intresse för automatisering, AI och digitalisering
  • Gilla rollen som projektledare
  • Ha erfarenhet från utvecklingsprojekt
  • Gärna ha viss kunskap om programmering
  • Vara en team-player
  • Tycka om att arbeta i blandade team med jurister, tekniker och utvecklare

Livet på LegalWorks

Du erbjuds en plats på en modern och innovativ arbetsplats där vi strävar efter att transformera juristbranschen. Vi prioriterar personal growth och välmående för våra anställda, och är dedikerade att uppfylla både dina kortsiktiga och långsiktiga mål.  

Samtliga tjänster ovan innebär att du kommer att jobba i LW Advisorys team av rutinerade affärsjurister. Du kommer dels att få jobba med våra kunder inom startup-segmentet, men även med större och noterade bolag. Din tid kommer att delas mellan att jobba självständigt och i team med andra jurister och våra övriga partners, såsom exempelvis teknikpartners. Alla roller ovan har flera utvecklingsmöjligheter för din karriär, där du bland annat kan få arbeta i andra delar av LegalWorks Groups verksamhet om intresse för detta finns.

LegalWorks Group består av bolagen LegalWorks, PrivacyWorks och LW Advisory. Vi är Sveriges snabbast växande aktör inom ”New Law”. Vi är här för att hjälpa våra kunder att lyckas genom att ta hand om affärsjuridiken. Vi förser dem med talang, kunskap och teknologi i en dynamisk era. Vi är en transformativ kraft i en konservativ bransch som är mogen för stora förändringar. 

LW Advisory är en ny affärsjuridisk aktör med fokus på kundorienterad rådgivning i förening med digitalt entreprenörskap.

Hos LW Advisory blir du del av ett team som stödjer såväl startups som börsbolag. Vi arbetar även i en rad olika digitaliseringsprojekt där innovation, automatisering och AI skapar mer prisvärda och bättre tjänster för kunderna och mer stimulerande arbetsuppgifter för juristerna. Hos oss är din personliga utvecklingsresa viktig och vi vill skapa möjlighet för dig att kunna blomstra både i din karriär och privat.  Läs mer om LegalBuddy, LegalPartner och möt vårt team på www.lwadvisory.se 

Ansök här

Foto Mikael Risedal

Lundensare bästa student i affärsjuridik

Årets upplaga av Business law challenge lockade många av landets juriststudenter. I finalen korades Marielle Larsson vid Lunds universitet till vinnare och tog hem titeln Business law student of the year.

Ny generaldirektör utsedd för Brå

Regeringen har utsett Kristina Svartz till ny generaldirektör för Brottsförebyggande rådet.

Ny VD på Delphi i Göteborg

Advokatfirman Delphi har utsett Annelie Liljeqvist till VD på sitt Göteborgskontor. 

Foto Stuart Miles

Offentlig sektor bättre på att anmäla incidenter

Datainspektionens rapport visar att anmälda personuppgiftsincidenter mellan januari och september har ökat med närmare 30 procent jämfört med samma period förra året.

24 nya advokater

Styrelsen för Sveriges advokatsamfund antog 24 nya ledamöter vid sitt sammanträde den 7 november.

Foto stocksnapper

Fem domare utnämnda

Regeringen har 7 november utnämnt fem nya domare.

Granskning av brottsbekämpande myndigheter klar

Datainspektionen har granskat den förteckning som brottsbekämpande myndigheter måste ha över register och behandling av personuppgifter som omfattas av brottsdatalagen.

Nystartad skattebyrå

Ett antal namnkunniga skatteexpertar har gått samman och bildat skattebyrån Unum Tax.

Foto EU-domstolen

Svensk och finsk EU-domare på plats

Efter att de båda utsetts tidigare i år har nu Sveriges och Finlands domare tillträtt i EU-domstolen i Luxemburg.

Nya domare

Regeringen har den 31 oktober utnämnt tre nya rådmän.

Datainspektionen utökar granskning

Nu utökas granskningen av hur företag använder samtycke för att samla in personuppgifter. Datainspektionen inleder tillsyn av ytterligare bolag.

Foto © tomloel

Ansträngt läge i migrationsdomstolarna

Migrationsdomstolarnas balanser väntas enligt Domstolsverket öka de kommande åren och målen kommer fortsatt ta mycket lång tid att avgöra.

Advokater till nystartad fullservicebyrå

Ett tjugotal jurister bildar Astra Advokater med fokus på affärsjuridik, affärsprocess, affärsrelaterad straffrätt och skatterätt.

Foto Advokatfirman Vinge

Prisas för insatser inom advokatyrket

Advokatsamfundets pris för framstående insatser inom advokatyrket tilldelas Maria-Pia Hope på Vinge för hennes engagemang inom ledarskap och jämställdhetsfrågor.

Foto Linköpings Universitet

Affärsjuridiska program firar 25 år

Linköpings universitet har firat de affärsjuridiska programmens 25-årsjubileum med föreläsningar, forskningsevent och sociala aktiviteter.

Polisen får använda ansiktsigenkänning

Datainspektionen bedömer att polisens tänkta användning av ansiktsigenkänning är laglig men uppmanar polisen att slå fast hur länge uppgifterna från ansiktsigenkänningen får sparas.

Foto © Hans Joachim Roy | Dreamstime.com

Polisens misstanke-register granskas

Datainspektionen ska kontrollera om uppgifter om personer som inte längre är misstänkta tas bort från polisens misstankeregister.

Åklagaren överklagar inte dom om polisskott

Stockholms tingsrätt frikände tre poliser som var åtalade i samband med att en 20-årig man sköts till döds och åklagaren väljer att inte överklaga domen.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt