Bli kund Annonsera
söndag 24 januari 2021
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!
Publicerad: 12 januari 2021,

Ny e-tjänst för digitala handlingar

Den som är part i ett mål i Sveriges Domstolar kan digitalt signera och lämna in handlingar till domstolar och nämnder. Även advokat eller ombud kan företräda dina klienter om du har fullmakt.

Syftet med e-tjänsten är att göra det möjligt att digitalt signera och skicka in olika ansökningshandlingar, fullmakter och andra handlingar i pågående mål. För att kunna använda tjänsten krävs e-legitimation. Det framgår av ett pressmeddelande från Domstolsverket.

Målet med e-tjänsten är bland annat att den ska bidra till en snabbare handläggning och service eftersom en sammanhållen elektronisk ansökan och betalning omgående når domstolen.

Om e-tjänsten

Den 1 januari 2021 trädde en ny lagstiftning i kraft som bland annat gör det möjligt att lämna in en stämningsansökan i tvistemål och andra ansökningar digitalt. För att möta de nya möjligheterna i den kommande lagstiftningen har Domstolsverket utvecklat en ny e-tjänst. Tjänsten är ett led i att höja servicen till medborgarna samt att underlätta för advokater och ombud att företräda sina klienter.

Vid driftsättningen har fokus på ansökningshandlingar lagts på mål- och ärendehantering vid tingsrätt. Arbete med vidareutveckling av e-tjänsten kommer att fortsätta efter lanseringen i januari och tjänsten kommer efter hand att byggas på med bättre stöd för användaren och ytterligare funktionalitet.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt