Bli kund Annonsera
måndag 18 januari 2021
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!
Publicerad: 7 december 2020,

Attunda tingsrätt får nya lokaler

Attunda tingsrätt i Sollentuna flyttar in delar av sin verksamhet i nya lokaler intill tingsrätten. Tillbyggnaden inrymmer bland annat sex nya förhandlingssalar.

I anslutning till Attunda tingsrätts egna lokaler finns också resurslokaler för hela Sveriges Domstolar. Det viktigaste i den tillbyggnaden är två säkerhetssalar i anslutning till säkerhetshäkte samt fyra extra stora säkerhetssalar. De salarna kommer att kunna användas av alla domstolar i Stockholmsregionen men också av domstolar i övriga delar av landet. Det framgår av ett pressmeddelande från Attunda tingsrätt.

I anslutning till resurssalarna finns också flera tolkrum och videorum samt konferenslokaler.

Förutom de sex förhandlingssalarna får Attunda tingsrätt ytterligare kontorsutrymmen och mötesrum.

- Tillbyggnaden gör att Attunda tingsrätt – till skillnad från i dag – kommer att ha all sin verksamhet samlad under ett och samma tak. Det betyder också mycket för tingsrätten att vårt behov av ytterligare förhandlingssalar tillgodoses. Men framför allt är det ett lyft för hela Sveriges Domstolar att vi får tillgång till nya säkerhets- och resurssalar samt tolkrum avsedda för alla domstolar. Vi är glada och stolta över att verksamheten nu kan komma igång här, säger Anders Dereborg, lagman på Attunda tingsrätt, i pressmeddelandet.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt