Bli kund Annonsera
fredag 25 september 2020
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!
Publicerad: 4 december 2019,

Lindahl öppnar nytt kontor i Stockholm

Advokatfirman Lindahl öppnar nytt kontor i Stockholm. Gruppen som startar verksamheten består inledningsvis av tre delägare; Henrik Nobel, Mårten Lindberg och Mats Tindberg.

VERKTYG

»
Skriv ut
»
Tipsa en vän
»
Skriv kommentar

Stockholmskontoret består, enligt ett pressmeddelande, av tolv personer och kommer under uppbyggnadsfasen att ha ett nära samarbete med övriga kontor inom Lindahl, inte minst med kontoret i Uppsala. Utöver Stockholm har Lindahl kontor i Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg och totalt cirka 250 anställda.

– Som en av Sveriges största byråer är det viktigt med närvaro i Stockholm, och vi är därför mycket glada över att kunna presentera ett nytt Stockholmskontor. Genom att bygga upp Stockholmskontoret från grunden säkerställer vi vårt starka varumärke och vår uppskattade kultur, säger Johan Herrström, styrelseordförande i Advokatfirman Lindahl, i pressmeddelandet.

Delägargruppen på Stockholmskontoret består inledningsvis av Henrik Nobel, Mårten Lindberg och Mats Tindberg. Henrik Nobel har en bakgrund som advokat och hans expertis finns främst inom M&A, bolagsrätt och private equity. Mårten Lindberg är advokat och specialiserad inom IT, medie- och immaterialrätt. Han har lång erfarenhet, bland annat som bolagsjurist på Spotify och dessförinnan på IFS. Mats Tindberg har varit på Lindahl i tio år och har mer än 25 års erfarenhet av affärsjuridik inom svensk industri och är specialiserad på bolagsrätt, M&A och IT.

Tobias Wåhlén, tidigare COO på Lindahl, återvänder till Stockholmskontoret i en nyinrättad roll som vd, med uppdrag att växa hela byråns verksamhet och med särskilt fokus på Stockholmsmarknaden.

– Jag ser mycket fram emot att få fortsätta utveckla Lindahl och tillsammans med alla fantastiska medarbetare skapa nya starka leveranser till klienter i hela landet. Vårt fokus är att skapa en stadig expansion och vi sätter nu högsta fart i arbetet med att presentera vårt erbjudande och våra unika fördelar för att attrahera nya klienter och talanger, förklarar Tobias Wåhlén i pressmeddelandet.

Nya domare

Regeringen har den 17 september utnämnt två rådmän och två tekniska råd.

Foto Andrey Popov

Nya lokaler för Eskilstuna tingsrätt

Nu inleds arbetet med att bygga om det gamla Myntverket till nya lokaler för Eskilstuna tingsrätt.

Åklagaruttalande om Palmemordet utreds

JO har beslutat att utreda ett antal rättssäkerhetsfrågor med anledning av pressträffen om Palmeutredningen som ägde rum i juni.

Foto Juergen Priewe

Nya domarutnämningar

Regeringen har utnämnt rådmän i tingsrätter och en tillförordnad kammarrättspresident.

Misstänkta får försvarare kvällstid

Nu kommer misstänkta att kunna få besked om offentlig försvarare även på kvällstid. Från och med den 1 september, inför landets tingsrätter kvällsberedskap.

Klargörande om personuppgifter

Europeiska dataskyddsstyrelsen har tagit fram en vägledning som klargör gränsdragningen mellan personuppgiftsansvariga och personuppgiftsbiträden och som tydliggör vilka följderna blir av att ha en av dessa roller.

Foto Vitaliy Pakhnyushchyy

Nya mål efter lagen om stöd vid korttidsarbete

De som får avslag på sin ansökan om stöd vid korttidsarbete av Tillväxtverket kan överklaga beslutet till förvaltningsrätten.

Ny professor i arbetsrätt

Petra Herzfeld Olsson har befordrats till professor i arbetsrätt vid Stockholms Universitet.

Foto Andrea De Martin

52 nya advokater

Advokatsamfundet har antagit 52 nya advokater och 26 advokater har lämnat samfundet.

Lars Arrhenius blir DO

Regeringen har beslutat att utse Lars Arrhenius till ny DO och myndighetschef för Diskrimineringsombudsmannen.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt