Bli kund Annonsera
onsdag 21 augusti 2019
Mitt i juridiken
Mitt i juridiken
Läs direkt!
Publicerad: 4 april 2019,

Domstolarna rekryterar

Om några veckor går ansökningstiden för den utannonserade tjänsten som justitieråd i Högsta domstolen ut, men det finns även ett antal andra domstolstjänster runtom i landet att söka just nu.

VERKTYG

»
Skriv ut
»
Tipsa en vän
»
Skriv kommentar

Den 28 april är sista dagen att lämna in sin ansökan för den utannonserade tjänsten som justitieråd i HD. Enligt Domstolsverkets annons ingår justitieråden i kretsen av landets främsta jurister och ska därför svara mot synnerligen högt ställda krav vad avser juridiska kunskaper, analysförmåga, förmåga att uttrycka sig i tal och skrift, omdöme och självständighet.

Samtidigt anses det vara mycket viktigt att justitieråden kompletterar varandra i det kollegiala dömandet och att de sammantaget representerar kunskaper inom alla skilda rättsområden och man vill därför ha en sammansättning av jurister med olika erfarenheter från de juridiska yrkesfälten.

För den som kanske inte tänker sig att söka justitierådstjänsten, finns ett antal andra lediga jobb i Sveriges domstolar. Exempelvis söker just nu Hovrätten för Övre Norrland ett hovrättsråd och Kammarrätten i Stockholm söker ett kammarrättsråd tillika vice ordförande. Kammarrätten i Jönköping och Svea hovrätt samt två förvaltningsrätter söker en lagman, med sista ansökningsdag för kammarrätterna den 22 april och för förvaltningsrätterna den 7 april.

Även fem tingsrätter över hela landet söker rådmän.

Vidare annonserar Domstolsverket att de söker efter assessorer, varav några med intresse för digitalisering. Och för jurister med erfarenhet inom socialförsäkrings- och det skatterättsliga området finns föredragandetjänster utlysta av Förvaltningsrätten i Jönköping.

Sanktionsavgift för ansiktsigenkänning

Datainspektionen utfärdar en sanktionsavgift på 200.000 kronor för en skola som på prov har använt ansiktsigenkänning via kamera för att registrera elevers närvaro.

Christopher Tehrani börjar på Cirio

Advokaten Christopher Tehrani kommer att arbeta inom IP/immaterialrätt och ansvara för byråns patenttvister.

Längre handläggnings-tider i Svea hovrätt

På grund av bland annat besparingskrav har Svea hovrätts handläggningstider de senaste åren blivit allt längre och denna utveckling ser ut att fortsätta framöver. På sikt kan det handla om kraftigt ökade handläggningstider.

Legalworks anställer fastighetsexpert

Legalworks har nyligen rekryterat fastighetsexperten Sofia Wrååk.

Miljonbelopp för studie om marknadsmissbruk

Helene Andersson vid juridiska fakulteten i Stockholm har tilldelats 1,4 miljoner kronor för ett forskningsprojekt om EU:s marknads-missbruksförordning.

Ny advokat till Dahlgren & Partners

Advokat Isabella Hugosson ansluter till Dahlgren & Partners, som hon var med och startade 2015.

Foto Tatiana Savvateeva Dreamstime.com

Bengt Domeij ny prefekt på Juridicum

Bengt Domeij, professor i civilrätt, har tillträtt som ny prefekt för Juridiska institutionen vid Uppsala Universitet.

Viss ökning av antalet anmälda brott

Under första halvåret 2019 anmäldes totalt 757.000 brott, vilket är en procent fler än under motsvarande period föregående år. Det framgår av ny statistik från Brottsförebyggande Rådet.

Kamerabevakning på LSS-boende granskas

Datainspektionen ska utreda om Gnosjö kommun gör rätt som kamerabevakar en persons rum på ett LSS-boende.

Foto EU-domstolen

Nils Wahl utses till ny svensk EU-domare

Vid ett möte i Bryssel beslutade EU-medlemsstaternas regeringar slutligen att utse Nils Wahl till ny domare i EU-domstolen.

Foto Juergen Priewe

Nya regler vid halvårsskiftet

Kring halvårsskiftet 2019 börjar ett antal nya lagar och förordningar att gälla.

Jag vill ha daglig bevakning av juridiska
nyheter från InfoTorg Juridik.
 
E-post: 
 
 
 
OBS! Om du loggar in kan du lägga upp ett
personligt urval för ditt Nyhetsbrev.
 
Logga in och lägg upp ett Nyhetsbrev.
 
» Logga in automatiskt